Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κακοδιοίκηση Πουλημένου στην ύδρευση, λέει η Υδραίου

Με ανακοίνωση της παράταξης, Κερκυραίων Δήμος, κατηγορείται η δημοτική Αρχή πως αποδυνάμωσε στελεχικά τη ΔΕΥΑΚ, που αδυνατεί πλέον να αντεπεξέλθει.
ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ/ΜΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ
26 Ιουλίου 2024 / 17:52

Την αποκάλυψη ότι οι οφειλές της ΔΙΑΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ εξακολουθούν να βαρύνουν τους εναπομείνατες πελάτες των κεντρικού και νότιου Δήμων ενώ ο βόρειος Δήμος έχει αποχωρήσει, κάνει με ανακοίνωσή της η Μ. Υδραίου. Κατά τα λοιπά, αποδίδει τα φέτινα προβλήματα της υδροδότησης στην κακοδιοίκηση Πουλημένου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, Κερκυραίων Δήμος, αναφέρονται μεταξύ των άλλων: Νερό στον υδροφόρο ορίζοντα υπάρχει, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου και τον Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, άρα αν είχε γίνει σωστή διαχείριση με προληπτικά μέτρα, αν είχαν γίνει έγκαιρα συμπληρωματικές γεωτρήσεις, θα είχαμε νερό.

Πίσω, λοιπόν, από τις παλινωδίες, τα ψεύδη και τις αντιφάσεις του Δημάρχου και συνεργατών, θέλετε να καλύψετε τις διοικητικές ανεπάρκειες, το μπάχαλο που έχετε επιφέρει εσωτερικά στην επιχείρηση με τις επιλογές σας, οδηγώντας πολύ γρήγορα σε πλήρη αποδιοργάνωση. Τα στελέχη παραιτούνται το ένα μετά το άλλο και έχετε μετατρέψει τη ΔΕΥΑΚ σε πύργο της ΒΑΒΕΛ;

Διαλύσατε διοικητικά τη ΔΕΥΑΚ και τώρα επικαλείστε οικονομικά προβλήματα ενώ ο Πρόεδρος δηλώνει ότι έχετε εισπράξει 4 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο 4μηνο, άρα λεφτά υπάρχουν. Επί επτά μήνες όμως, δεν έχετε δώσει στη ΔΕΗ ούτε ένα ευρώ έναντι των οφειλών για να ρυθμίσετε το χρέος, ενώ επί των ημερών μας κερδίσαμε δικαστικά 6 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ που μπήκαν στο ταμείο του Δήμου και παράλληλα μόνο για το 2022 και το 2023 καταβάλλαμε 10 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ για την αντιμετώπιση της οφειλής από την αύξηση του κόστους ενέργειας.

Το ακόμα πιο σοβαρό, δεν έχετε αποδώσει τα χρέη της ΔΕΗ, παρελθοντικά και τρέχοντα, στο Δήμο Βορρά που αποχώρησε, συστήνοντας δική του αυτόνομη ΔΕΥΑ την 31-12-2023 (ΦΕΚ 7586 τεύχος Β), έτσι εδώ και επτά μήνες χρεώνονται όλα σε βάρος των πολιτών του Δήμου μας και του Δήμου Νότου!