Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με προβλήματα και η δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης

τηλεκπαίδευση
10 Nov 2020 / 10:46
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Παλιά το μέτρο της κρατικής αβλτηρίας ήταν η καθυστερημένη διανομή των σχολικών βιβλίων, τώρα η συμπεριφορά αυτή φαίνεται ότι αναβαθμίστηκε ψηφιακά!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πολλά προβλήματα συνεχίζεται και σήμερα η τηλεκπαίδευση των μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νησιού. Αν και το πρόβλημα που ανέκυψε χθες με την πρόσβαση στο δίκτυο και την πλατφόρμα, δεν είναι τοπικό. Κι απ' ότι φαίνεται δεν αποκαταστάθηκε. Καθηγητές και μαθητές δηλώνουν ότι δυκολεύονται να συνδεθούν ενώ άλλοι αντιλέγουν ότι το κάνουν αβίαστα. Ποιό είναι το ποσοστό της συμμετοχής στα μαθήματα, δεν είναι εύκολο, τουλάχιστον αυτήν την στιγμή, να το διαπιστώσει το σχολείο. Λέγεται ότι θα το «κάνει» η πλατφόρμα και θα συνοψίσει το report στο τέλος της μέρας. Θα τα κάνει; Έτσι άλλωστε προβλέπεται ότι θα σημειωθούν και οι απουσίες.
 
Το enimerosi.com επικοινώνησε με Διευθύνσεις σχολείων, εισπράττοντας μιαν εικόνα μάλλον μπερδεμένη. Και πως να μην είναι; Μόλις τη Δευτέρα το βράδυ έφτασαν με τον υπηρεσιακό δρόμο οι οδηγίες για την τηλεκπαίδευση, που εκδόθηκαν το περασμένο Σάββατο. Κάποτε ήταν τα βιβλία το μέτρο της καθυστέρησης του υπουργείου Παιδείας ως προς την ετοιμότητα της εκκίνησης της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα η αδυναμία αυτή, φαίνεται ότι αναβαθμίστηκε ψηφιακά, σχολίασε καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός των δηλώσεων στα ΜΜΕ και την πρώτη αντίδραση κύκλων του υπουργείου Παιδείας, που δημοσιοποίησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο χθες το πρωί, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ακριβής εξήγηση του τι τελικώς συνέβη με το φιάσκο της πρώτης μέρας ούτε κάποια άλλη σχετική πληροφορία.
 
Οι καθηγητές και οι Διευθύνσεις των σχολείων ενημερώνονται από τα εκπαιδευτικά site  που προηγούνται κατά κανόνα της υπηρεσιακής ενημέρωσης ενώ η εκτίμηση της κατάστασης γίνεται σε παράλληλα chat εφόσον δεν προβλέπεται κάτι πιο official.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.