Πέμπτη 23.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς επίλυση το πρόβλημα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στον Δήμο

Παραλιακό μέτωπο
05 Nov 2020 / 14:55
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φως στο τούνελ φαίνεται για το θέμα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, μία μακρά διαδικασία που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Μολονότι οι πολιτικές αποφάσεις είχαν ληφθεί, η παραχώρηση είχε «σκοντάψει» πάνω στο εμπόδιο του αδιευκρίνιστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος της πλατείας στη Σπηλιά, προκειμένου να χαρακτηρισθεί ως δημόσιο ακίνητο και στη συνέχεια να γίνουν οι κινήσεις που προβλέπονται.

Η σημαντική καθυστέρηση είχε επισημανθεί από πολλές πλευρές στο παρελθόν, μεταξύ άλλων από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αυλωνίτη, αλλά και από το δημοτικό συμβούλιο.

Η Μερόπη Υδραίου, που βρισκόταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Αθήνα συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών. “Διανύουμε τα τελευταία μέτρα για να ευοδωθεί η προσπάθεια που κάνουμε και να περάσει το παραλιακό μέτωπο στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων’’ τόνισε η Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου μετά τη συνάντηση που είχε για το συγκεκριμένο θέμα με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Στη συνάντηση με τον κ. Βεσυρόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, ο Υφυπουργός έδωσε τις σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις για να αρθούν και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Δημάρχου, σύντομα θα υπάρξει θεσμική παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών για να παραχωρηθεί το παραλιακό μέτωπο στο Δήμο και να προχωρήσει το σχέδιο ανάπλασης όλης της περιοχής.

Παράλληλα το Υπουργείο Οικονομικών με έγγραφο του ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να εκκενώσει το χώρο του πρώην κτηνιατρείου, προκειμένου το ακίνητο να παραχωρηθεί στο Δήμο.

Στόχος του Δήμου είναι το συγκεκριμένο ακίνητο να διαμορφωθεί κατάλληλα και να στεγάσει το σχολείο.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.