Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πίεση προς το Υπουργείο Οικονομικών για το παραλιακό μέτωπο αποφάσισε το δ.σ. Κεντρικής Κέρκυρας

Παραλιακό Μέτωπο
30 Ιουνίου 2020 / 11:10

Ομόφωνα πέρασε στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων το θέμα, το οποίο εισηγήθηκε ο Γιώργος Καρύδης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ομόφωνα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, κατά τη χθεσινή (29/6) συνεδρίασή του στο Δημοτικό Θέατρο, το θέμα σχετικά με την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης της πόλης της Κέρκυρας στο Δήμο, το οποίο εισηγήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Κερκυραϊκή Συμμαχία», Γιώργος Καρύδης.

Σύμφωνα με την απόφαση του οργάνου, ο Δήμος θα ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο (σ.σ. Οικονομικών) να ολοκληρώσει άμεσα, με ψήφισμα σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, την παραχώρηση προς αυτόν του παραλιακού μετώπου.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Γιώργος Καρύδης, αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου ο Δήμος να προβεί σε μια σειρά δράσεων επ’ ωφελεία των δημοτών και των επισκεπτών της Κέρκυρας, αλλά και ο ΝΑΟΚ ν’ αποκτήσει μόνιμη στέγη και να μη βρίσκεται υπό καθεστώς αβεβαιότητας.

Το θέμα πέρασε από το δ.σ., με τη «ΛΑ.ΣΥ.» ωστόσο, να εκφράζει τις επιφυλάξεις της τονίζοντας πως η χρήση του παραλιακού μετώπου πρέπει να διασφαλίζει μία ανάπτυξη για τους πολλούς, κάτι που δεν εξασφαλίζεται από τη σημερινή δημοτική Αρχή, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εξαίρεση από τη συζήτηση του κομματιού εκείνου, στο οποίο έχει δραστηριότητα ο Ο.Λ.ΚΕ.

Σύμφωνα με τη «ΛΑ.ΣΥ», το παραλιακό μέτωπο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την πόλη της Κέρκυρας και η αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση υπάρχοντων υποδομών και η προσθήκη νέων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για ελεύθερους, ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους, με πράσινο, παιδότοπους, ψυχαγωγία, ναυταθλητισμό, αθλητισμό, πολιτισμό και μορφωτικές δραστηριότητες, με ταυτόχρονη ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.