Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Μην ξεχάσετε την Κέρκυρα στις προσλήψεις του ΔΕΔΔΗΕ»

Μπιάγκης Δημήτρης
30 Οκτωβρίου 2020 / 13:48

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής ζητώντάς του να λάβει σοβαρά υπόψη του τις τεράστιες ανάγκες της Κέρκυρας σε προσωπικό, με αφορμή την προκήρυξη της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ για προσλήψεις

ΑΘΗΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ).  Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, αναφορικά με τις προσλήψεις Τεχνικού Προσωπικού που προτίθεται να προκηρύξει η Ανώνυμη Εταιρεία «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) με θέμα: «Επιτακτική ανάγκη για την άμεση πρόσληψη Τεχνιτών κλάδου ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων (Εναερίων και Υπογείων) (Τ4/Α) στην ΔΕΔΔΗΕ Κέρκυρας».

Ο Βουλευτής Κέρκυρας ζητά από τον Υπουργό, να λάβει υπόψη του σοβαρά τις τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Κέρκυρας και Παξών και να συμπεριληφθούν στον επερχόμενο διαγωνισμό τουλάχιστον δέκα (10) θέσεις Τεχνιτών κλάδου ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων (Εναερίων και Υπογείων) (Τ4/Α) για την Κέρκυρα και τουλάχιστον μία (1) θέση για τους Παξούς. Παράλληλα ζητά, ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές, να συμπεριληφθεί του σχεδιασμού η μοριοδότηση και του κριτηρίου της εντοπιότητας. 

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η επαρκής στελέχωση της ΔΕΔΔΗΕ Κέρκυρας με το απαιτούμενο τεχνικό προσωπικό, ώστε να αποφευχθούν οι αστοχίες και οι δυσλειτουργίες της επιχείρησης. Η Κέρκυρα αδικήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, διότι όλοι οι διαγωνισμοί των τελευταίων χρόνων δεν προβλέπουν παρά ελάχιστο ποσοστό κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής στην επιστολή του και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με το οργανόγραμμα της υπηρεσίας στην περιοχή μας θα έπρεπε να απασχολούνται τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι (τεχνικό προσωπικό) το οποίο θα μπορούσε να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες τριών (3) συνεργείων για όλο το 24ωρο, επιμερίζοντας τον φόρτο εργασίας στις διαφορετικές περιοχές του νησιού (βορράς – μέση – νότος).

Ζωτικής σημασίας για τον νομό μας είναι και η κάλυψη των κενών θέσεων στο Υποπρακτορείο των Παξών όσο και στα Διαπόντια Νησιά. Στην περιοχή μας απασχολούνται συνολικά δώδεκα (12) άτομα στην 24ωρη βάρδια βλαβών. Σε κάθε βάρδια απασχολείται ένα (1) συνεργείο το πρωί, δύο (2) το απόγευμα και ένα (1) άτομο το βράδυ. Το κάθε συνεργείο αποτελείται από δυο (2) εργαζόμενους.
Στο Υποπρακτορείο Παξών, μετά και την συνταξιοδότηση των δύο (2) υπαλλήλων, πλέον απασχολείται ένα (1) και μόνο άτομο, με το νησί να υποστηρίζεται ουσιαστικά από το λιγοστό προσωπικό του νησιού της Κέρκυρας, το οποίο μεταβαίνει με εκτός έδρας υπηρεσία στο νησί των Παξών. Τέλος, τα Διαπόντια Νησιά δεν υποστηρίζονται από κανέναν τεχνικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται ιδίως τους χειμερινούς μήνες».

Ο Βουλευτής παραθέτει στην επιστολή του σωρεία επιχειρημάτων για να στοιχειοθετήσει το δίκαιο αίτημα της περιοχής, όπως τη μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η περιοχή μας είναι από τις μεγαλύτερες σε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειεας περιοχή (τις ημέρες αιχμής στους θερινούς μήνες η κατανάλωση φθάνει τα 150 MW) αλλά και τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα στους χειμερινούς μήνες, καθώς στατιστικά, η περιοχή της Κέρκυρας αποτελεί τη μεγαλύτερη κεραυνόπληκτη περιοχή της Ελλάδας.

Τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, το τεράστιο μήκος των δικτύων χαμηλής τάσης (Χ.Τ.) και μέσης τάσης (Μ.Τ.) τον μεγάλο αριθμό των καταναλωτών που προσεγγίζει τους 100.000 (ενώ παρουσιάζει μια αύξηση 10% ανά έτος). Την ανεπαρκή συντήρηση του δικτύου, αλλά και την παλαιότητά του, που έχει ως αποτέλεσμα τον μεγάλο αριθμό βλαβών (6.600 για το έτος 2018).

«Θεωρήσαμε σκόπιμο να ενημερώσουμε έγκαιρα τον Υπουργό, πριν την οριστική σύνταξη της προκήρυξης των θέσεων. Είναι προτιμότερο να προλαμβάνεις από το να καλείσαι να διαχειριστείς ένα πρόβλημα», δήλωσε ο Βουλευτής και συνέχισε: «Ελπίζουμε η ηγεσία του Υπουργείου να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος και να ενεργήσει στη σωστή κατεύθυνση, συμπεριλαμβάνοντας στον διαγωνισμό που ετοιμάζει το δίκαιο αίτημα της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων».