Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Αίολα επιχειρήματα στις απαντήσεις Χαρδαλιά & Κράτσα»

Μπιάγκης Δημήτρης
02 Οκτωβρίου 2020 / 16:35

«Αυτή η «μάχη» χάνεται, γιατί τα αίολα επιχειρήματα Χαρδαλιά–Κράτσα έπεισαν τον Στέφανο Γκίκα, ο οποίος διασπά το κοινό μέτωπο των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νησιού, τους Δημάρχους και τη συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων του Περιφερειακού μας Συμβουλίου», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ.

ΑΘΗΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ).  Απάντηση στα όσα δήλωσαν, τόσο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, όσο και ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ., Στέφανος Γκίκας, αναφορικά με την επιλογή της Λευκάδας ως έδρα του νέου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, έδωσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ. Μπιάγκη:

«Ο κ. Χαρδαλιάς και η κα Κράτσα δεν κουράστηκαν να «πείσουν» και τον πιο δύσπιστο για την αναγκαιότητα εγκατάστασης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Λευκάδα.

Η Λευκάδα, σύμφωνα με την απάντησή του Υφυπουργού κ. Νίκου Χαρδαλιά στην επιστολή του κ. Στέφανου Γκίκα, «εξασφαλίζει την κεντροβαρική γεωγραφική χωροθέτηση της κρίσιμης αυτής επιχειρησιακής δομής, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την απρόσκοπτη και διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα μέσω οδικού δικτύου που συνδέει το συγκεκριμένο νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα».

Ο Υφυπουργός, όσο και η κα Κράτσα, δεν θεώρησαν σκόπιμο να μας απαντήσουν, γιατί το συγκεκριμένο επιχείρημα ισχύει μόνο για τη δική μας Περιφέρεια, κι όχι για τις λοιπές νησιωτικές Περιφέρειες του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, όπου η Ρόδος προκρίνεται για τη δημιουργία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στο Νότιο Αιγαίο, όταν η Ερμούπολη, η διοικητική πρωτεύουσα, έχει κεντροβαρική γεωγραφική χωροθέτηση και δεν θα φιλοξενήσει μια τέτοια κρίσιμη επιχειρησιακή δομή.

Τόσο η Λέσβος, όσο και η Ρόδος, άλλωστε, φημίζονται επίσης για την απρόσκοπτη και διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα που μπορούν να εξασφαλίσουν, ακόμα και χωρίς κατασκευασμένο οδικό δικτύου που να τις συνδέει με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η απάντηση του κα Χαρδαλιά εκθέτει ανεπανόρθωτα την κα Κράτσα, που οφείλει να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές για τον λόγο για τον οποίο υπέδειξε την κατασκευή της συγκεκριμένης δομής στην Λευκάδα. Γιατί μόνο δύο φάκελοι βρέθηκαν στο γραφείο του Υπουργού (από Λευκάδα και Ζάκυνθο – που σημειωτέων δεν διαθέτει ούτε γέφυρα, ούτε εξασφαλίζει κεντροβαρικότητα) και γιατί εν κρυπτώ, χωρίς να ενημερώσει, ως όφειλε, τους φορείς και χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τους επιχειρησιακούς παράγοντες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας επέλεξε το δρόμο της πολιτικής συναλλαγής.

Εμάς, ο κος Χαρδαλιάς και η κα Κράτσα δεν μας έπεισαν. Παραμένουμε πιστοί σε όσα υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή, καθώς με επιχειρήματα και τεκμηριωμένη άποψη, μεταφέραμε την αγωνία των επιχειρησιακών παραγόντων που θα κληθούν να συντονίσουν και να λειτουργήσουν το νέο αυτό Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο, είτε από την Κέρκυρα είτε από την Λευκάδα. Κι αυτοί διατηρούν τις εμπεριστατωμένες επιχειρησιακές επιφυλάξεις τους για την προχειρότητα με την οποία σχεδιάζεται το μέλλον της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή μας.

Δυστυχώς, αυτή η «μάχη» χάνεται, γιατί τα αίολα επιχειρήματα Χαρδαλιά – Κράτσα, απ’ ότι φαίνεται, έπεισαν τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέφανο Γκίκα, ο οποίος διασπά το κοινό μέτωπο των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νησιού, τους Δημάρχους και τη συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων του Περιφερειακού μας Συμβουλίου.

Όσο για τα «κροκοδείλια δάκρυα» της κα Κράτσα για την Περιφερειακή Διεύθυνση του Λιμενικού, ας κοιτάξει η Περιφερειάρχης, μήπως λόγω κεντροβαρικότητας, πρέπει να διεκδικήσουμε την επιστροφή της, όχι στην Κέρκυρα, αλλά στην Λευκάδα ή ακόμα και στην Ζάκυνθο».