Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

14 Σεπτεμβρίου το πρώτο σχολικό κουδούνι για τους μαθητές

Άνοιγμα σχολείων
01 Σεπτεμβρίου 2020 / 16:20

ΑΘΗΝΑ. Το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν και επίσημα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης, 1η Σεπτεμβρίου.

Στη συνέντευξη Τύπου για τα σχολεία ήταν, επίσης, παρόντες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ήδη το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει δέσμη μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, που θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου. Η λειτουργία των σχολείων θα γίνει με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, τα οποία θα ελέγχονται αυστηρά.

Οι ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί και πιθανότατα θα επικαιροποιηθούν σήμερα, αφορούν όλα τα σχολεία – από νηπιαγωγεία έως λύκεια, ολοήμερα, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Η Κυβέρνηση, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί θα διαθέσει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών σχολείων.