Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο πρόστιμα και «λουκέτα» σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο

Κορωνοϊός
26 Αυγούστου 2020 / 18:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συλλήψεις για παραβίαση ωραρίου και τετραγωνικών - πρόστιμα για μάσκες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα Ιόνια Νησιά από ειδικά συνεργεία της Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό από την Δεύτερα (24.08.2020)  έως σήμερα Τετάρτη (26.08.2020) τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, έγιναν δύο συλλήψεις για αντίστοιχες παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα.

Στην Κέρκυρα, χθες (25.08.2020) το βράδυ, συνελήφθη νόμιμος εκπρόσωπος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, γιατί διαπιστώθηκε να παραβιάζει το μέτρο του  ποσοστού τ.μ. επιφανείας ανά άτομο.
Σε βάρος της επιχείρησης επιβλήθηκαν διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας.

Στη Ζάκυνθο, σήμερα (26.08.2020) τις πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθη ιδιοκτήτης γιατί διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τα μεσάνυκτα.
Σε βάρος της επιχείρησης επιβλήθηκαν διοικητικό προστίμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δύο  συλληφθέντων θα διαβιβαστούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. 

Πρόστιμα για μάσκες

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις στην Κέρκυρα και 3 στη Ζάκυνθο για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, κατά περίπτωση.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δύο  συλληφθέντων θα διαβιβαστούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.