Παρασκευή 05.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δασιά: «Καμπάνα» 7.000 ευρώ σε δυο μανάβικα

ΠΡΟΣΤΙΜΑ
02 Ιουλίου 2024 / 10:19
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Mετά από ελέγχους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Τσουχτερά» πρόστιμα επιβλήθηκαν με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Κέρκυρας σε δυο μανάβικα στην περιοχή της Δασιάς επειδή δεν είχαν βάλει ετικέτες με την τιμή σε συγκεκριμένους κωδικούς προϊόντων.

Προηγήθηκαν έλεγχοι υπαλλήλων της Υπηρεσίας στις επιχειρήσεις, επιβάλλοντας στη μια πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για τη μη τήρηση ετικέτας  σχετικά με την τιμή και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος στο σημείο πώλησης τεσσάρων κωδικών  μη συσκευασμένων προϊόντων, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 2Α παρ. 2 & 3 και του άρθρου 2Γ παρ. 1 της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ 2983 Β’) σε συνδυασμό με το άρθρο 7 του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ Α’ 173).

Παράλληλα σε άλλο οπωροπαντοπωλείο στην ίδια περιοχή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο (έλλειψη ετικέτας με την τιμή σε τέσσερις κωδικούς μη συσκευασμένων προϊόντων) καθώς και για το ότι δεν υπήρχε η προβλεπόμενη σήμανση στην επιχείρηση που να ενημερώνει τους πελάτες ότι δικαιούνται να πληρώσουν με τη χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας καθώς και τις κατηγορίες των καρτών που η επιχείρηση αποδέχεται.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.