Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κρατικό χρήμα εναντίον κορονοϊού. Ερωτηματικό στην κατανομή

κορονοϊός
23 Ιουλίου 2020 / 19:54

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε 28,93 δισεκατομμύρια $ επιπλέον δαπανών. Πρόκειται για την τρίτη σημαντική ένεση ρευστότητας στην αγορά μετά την εμφάνιση του κορονοϊού.

• Η Γαλλία θα βοηθήσει την κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF να επιβιώσει από την κρίση του ιού, παρέχοντας αρκετά δισεκατομμύρια $ μέσω αύξησης κεφαλαίου ή πρόσθετης εξαγοράς του χρέους, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπμπαρί.
• Η Γαλλία αναμένει οικονομική ανάπτυξη 8% για το 2021, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, με την κυβέρνηση να προσδοκά η οικονομική δραστηριότητα να επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την κρίση από το 2022.
• Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα πολλών μηνών την Πέμπτη, με τη ζήτηση για σταθερό εισόδημα να υποστηρίζεται από τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας. Προσδοκάται ότι το μπλοκ θα ανακάμψει γρήγορα από τον αντίκτυπο του COVID-19, δεδομένης της συμφωνίας για το Ταμείο ανάκαμψης πριν από μερικά 24ωρα.
• Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χορηγήσει βοήθεια στην Ονδούρα 93 εκατομμυρίων $ για να βοηθήσει το σύστημα υγείας της Κεντρικής Αμερικής να αντιμετωπίσει την πανδημία. Τα νοσοκομεία αγωνίζονται στη Χώρα, η οποία έχει καταγράψει 35.345 μολύνσεις COVID-19 και 988 θανάτους.
• Ένα ελβετικό Τμήμα υγείας προειδοποιεί ότι οι πλαστικές ασπίδες προσώπου από μόνες τους δεν προσφέρουν προστασία έναντι του COVID-19, μετά από έξαρση κρουσμάτων σε ένα ξενοδοχείο Graubünden. Όσοι φορούσαν μάσκες προσώπου αντιθέτως με 'κείνους με τις πλαστικές ασπίδες δεν διαγνώστηκαν θετικοί.
• Τα κρούσματα της Γερμανίας αυξήθηκαν 569 σε 203.368, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) την Πέμπτη, με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει τους έξι, συνολικά στους 9.101.
• Η Γερμανία θα μπορούσε να επιβάλει υποχρεωτικά τεστ COVID-19 σε επιβάτες αεροσκαφών από χώρες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Jens Spahn.
• Η Ρωσία ανέφερε 5.848 νέα κρούσματα την Πέμπτη, ανεβάζοντας τον εθνικό της αριθμό στις 795.038, την τέταρτη μεγαλύτερη (αρνητική) επίδοση παγκοσμίως. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 147 άνθρωποι είχαν πεθάνει τις τελευταίες 24 ώρες, με τον επίσημο αριθμό θανάτων της Χώρας να ανέρχεται συνολικά σε 12.892.