Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετρώντας κρούσματα, αναζητώντας πληροφόρηση, φτάσαμε στα 6 κρούσματα / μέρα στην Κέρκυρα

Κορωνοϊός
23 Ιουλίου 2020 / 09:43

Γάλλοι, Βρετανοί και Ρουμάνοι συνέθεσαν το... παζλ των έξι κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν χθες, Τετάρτη 22 Ιουλίου, επί κερκυραϊκού εδάφους

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνεχίζεται το «κυνήγι μαγισσών», σε ότι αφορά την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για τα κρούσματα της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς ολοένα και μεγαλώνει, αφ' ενός ο αριθμός των προσβεβλημένων από τον Covid19, αφ' ετέρου η μυστικοπάθεια των ιθυνόντων (σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο).

Η αναζήτηση της εγκυρότητας της κάθε πληροφορίας απ' όλες όσες φτάνουν -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- στα δημοσιογραφικά γραφεία, τείνει πλέον να εξελιχθεί σε γρίφο για (πολύ) δυνατούς λύτες.

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, η χθεσινή (22/7) ημέρα καταγράφεται ως η χειρότερη από το ξεκίνημα της πανδημίας για την Κέρκυρα αναφορικά με την ύπαρξη κρουσμάτων.

Κι αυτό διότι συνολικά την Τετάρτη 22 Ιουλίου στο νησί των Φαιάκων επιβεβαιώθηκαν 6 κρούσματα ικορωνοϊού ανεβάζοντας το σύνολο -στη μετά το άνοιγμα των συνόρων εποχή- στα 16. Αν και πλέον όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η καταμέτρηση κρουσμάτων ενδεχομένως να είναι η λάθος προσέγγιση αυτής της (νέας) πραγματικότητας. Με δεδομένο ότι η Κέρκυρα αποτελεί πύλη εισόδου, τόσο δια αέρος, όσο και δια θαλάσσης, ενώ φυσικά, παραμένει ένας από τους πλέον προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Η αρχή έγινε το μεσημέρι με τις απαντήσεις που επέστρεψαν στην Κέρκυρα δύο Γάλλων τουριστών που είχαν αφιχθεί μέσω του λιμανιού, εν συνεχεία υπήρξαν οι περιπτώσεις δύο Βρετανών, οι οποίοι διέμεναν στον Κάβο (με τις απαντήσεις των τεστ να έρχονται από την Αθήνα, καθώς τα δείγματα είχαν ληφθεί στο αεροδρόμιο) και τέλος, καταγράφηκε η περίπτωση δύο Ρουμάνων, οι οποίοι επίσης είχαν υποβληθεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο στο αεροδρόμιο και διεμέναν στην περιοχή του Κανονιού.

Σε ότι αφορά στο πού βρίσκονται πλέον τα άτομα, τα οποία διαγνώστηκαν με τον κορωνοϊό, οι δύο Γάλλοι -μέλη 7μελους οικογένειας- βρίσκονται σε κατ' οίκον καραντίνα, στο τουριστικό κατάλυμα το οποίο είχαν νοικιάσει, ενώ οι υπόλοιποι (δύο Βρετανοί και δύο Ρουμάνοι) φιλοξενούνται στο ξενδοοχείο καραντίνας