Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα ένα παράθυρο ανοιχτό στην Ιταλία με το project MedTaste

Medtaste
26 Ιουνίου 2020 / 18:28

Μετά τους περιορισμούς, μεγάλη είναι η "λαχτάρα" των ιταλών για το νησί των Φαιάκων.

Το Ταβερνάκι της Μαρίνας φιλοξένησε το πρότζεκτ MedTaste για ενα επεισοδιο της live ιταλικής εκπομπής του μπλογκ A ciascuno la propria Grecia αφιερωμένο στην Κέρκυρα. 

Με αφορμή την live εκπομπή του δημοφιλούς ιταλικού μπλογκ A ciascuno la propria Grecia (13.000 followers), το Ταβερνάκι στην καρδιά της Παλαιάς Πόλης φιλοξένησε το έλληνο-ιταλικό πρότζεκτ MedTaste, το οποίο είχε κληθεί να μιλήσει για την αυθεντική Κέρκυρα και την γαστρονομική παράδοσή της. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί Ιταλοί που ανυπομονούν να έρθουν στην Ελλάδα. Αφενός συνειδητοποιούν την τραγική κατάσταση που επικράτησε στην χώρα τους, τούς τελευταίους μήνες εξαιτίας του ιού, αφετέρου έχουν αναπτύξει όλο και περισσότερο την επιθυμία να περάσουν μερικές μέρες η εβδομάδες στην αγαπημένη τους γειτονική χώρα.

Πριν λίγο, το Ταβερνάκι της Μαρίνας είχε μετατραπεί σε σετ: ο Τάσος Δούσης με την εκπομπή Εικόνες έκανε εκεί μια στάση του ταξιδιού του στο νησί, για να ανακαλύψει, όπως είπε ο ίδιος, "τι θα πει μαμαδίστικο φαγητό στην Κέρκυρα".

Αναμφισβήτητα η Κέρκυρα αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα, καθώς το MedTaste, το πρώτο δίγλωσσο πρότζεκτ αφιερωμένο στην τουριστική και πολιτιστική προβολή μέσω της γαστρονομίας μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, έχει στο νησί μια από τις πιο δυνατές βάσεις, συγκεκριμένα χάρη στην Μαρίνα Μπέσκα, πρωταγωνίστρια των πρώτων εκδόσεων όσο και της φετινής.

Η live εκπομπή ήταν αφορμή για να τονιστεί το υψηλό επίπεδο ασφάλειας του νησιού αλλά και για να δοθούν συμβουλές "like a local" ως προς την ζωή στην πόλη, τις συνταγές που κάνουν την κουζίνα της μοναδική και τα τοπικά προϊόντα (πχ: Lazaris, Pontiglio, Governor). Όπως τονίζουμε στο MedTaste: «το να έρθει κάνεις στην Κέρκυρα, πόσο μάλλον τώρα, δεν σημαίνει μόνο διακοπές, σημαίνει επιστροφή στην ομορφιά της ζωής και στην ζωή της ομορφιάς».

Alberto Cotrona