Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυξημένα κρούσματα στη Γερμανία, για δεύτερο κύμα μιλάει η Κορέα

κορονοϊός
10 Μαΐου 2020 / 18:52

Αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων με την αγωνία για την πιθανότητα εκδήλωσης δεύτερου κύματος, κάτι που προσδοκάται να αποτραπεί λόγω των θερινών συνθηκών.

• Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ένα σύστημα προειδοποίησης πέντε επιπέδων για τον κίνδυνο COVID-19 σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας, που κυμαίνεται από "πράσινο" στο επίπεδο ένα έως "κόκκινο" στο επίπεδο πέντε, για να επιτρέψει τη χαλάρωση των περιορισμών όπου χρειάζεται.
 
• Η βρετανική κυβέρνηση θα αλλάξει επίσης το σύνθημά της «παραμονή στο σπίτι» σε «να παραμείνουμε σε εγρήγορση» σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ενώ υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάργκον δήλωσε ότι δεν θα υιοθετήσει αυτήν την αλλαγή.
 
• Στη Γερμανία οι μολύνσεις αυξάνονται και πάλι και ο ρυθμός αναπαραγωγής αυξάνεται στο 1,1. Τα κρούσματα παρατηρούνται λίγες μέρες αφότου η χώρα χαλάρωσε τους περιορισμούς, δημιουργώντας ανησυχίες ότι ο ιός θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο ξανά.
 
• Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν την Κυριακή ότι κατέγραψαν 11.012 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό σε εθνικό επίπεδο σε 209.688, ξεπερνώντας τη Γαλλία και τη Γερμανία.
 
• Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων της Ισπανίας από τον κοραναϊό μειώθηκε σε 143 την Κυριακή, από 179 την προηγούμενη ημέρα, σημειώνοντας τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων από τα μέσα Μαρτίου.
 
• Τα σχέδια της Γερμανίας για επανεκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις 16 Μαΐου τίθενται υπό αίρεση αφού ολόκληρη η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας Δυβαμό Δρέσδης μπήκε σε καραντίνα δύο εβδομάδων μετά από δύο θετικά τεστ κορονοϊού.
 
• Η Νότια Κορέα έχει προειδοποιήσει για ένα δεύτερο κύμα COVID-19 καθώς οι λοιμώξεις ανέκαμψαν στο ψηλότερο επίπεδο του μήνα αυτήν την Κυριακή, την ώρα που οι αρχές άρχισαν να χαλαρώνουν ορισμένους περιορισμούς.