Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εφαρμογές σε Βρετανία και Γαλλία απέναντι σ΄ ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού

κορονοϊός
04 Μαΐου 2020 / 18:46

Η εφαρμογή StopCOVID της Γαλλίας θα ξεκινήσει τις δοκιμές τη Δευτέρα και αναμένεται να είναι έτοιμη για τις 11 Μαΐου, ενώ η εφαρμογή του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δοκιμαστεί στο Isle of Wight, στα νότια παράλια της Αγγλίας, την επόμενη εβδομάδα.

- Η Ιταλία, η πρώτη χώρα στον κόσμο που έχει αποφασίσει καραντίνα σε εθνικό επίπεδο, έχει αρχίσει να χαλαρώνει ορισμένους περιορισμούς, με 4,5 εκατομμύρια άτομα να επιτρέπεται να επιστρέψουν στην εργασία τους και να ανοίξουν ξανά τα πάρκα, ώστε τα παιδιά να μπορούν να ασκούνται καθημερινά.
 
- Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία δοκιμάζουν και οι δύο μια εφαρμογή ανίχνευσης, καθώς οι χώρες προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος μόλυνσης. Η εφαρμογή StopCOVID της Γαλλίας θα ξεκινήσει τις δοκιμές τη Δευτέρα και αναμένεται να είναι έτοιμη για τις 11 Μαΐου, ενώ η εφαρμογή του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δοκιμαστεί στο Isle of Wight, στα νότια παράλια της Αγγλίας, την επόμενη εβδομάδα.
 
- Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Ρωσίας έχουν αυξηθεί κατά 10.581 τις τελευταίες 24 ώρες, ελαφρώς χαμηλότερα από το ρεκόρ των 10.633 την προηγούμενη ημέρα. Το αθροιστικό σύνολο των περιπτώσεων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 145.268.
 
- Τριακόσιοι δήμαρχοι της Γαλλίας έστειλαν επιστολή στην κυβέρνηση για αναβολή της χαλάρωσης των περιορισμών, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαΐου, φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα μόλυνσης.
 
- Η Πορτογαλία ξεκινά την πρώτη από τις τρεις φάσεις χαλάρωσης της καραντίνας τη Δευτέρα. Μικρά καταστήματα, κομμωτήρια και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων μπορούν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις και τα πάρκα έχουν ανοίξει ξανά.
 
- Οι περιορισμοί COVID-19 έχουν χαλαρώσει στην ύπαιθρο της Ουγγαρίας. Όλα τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν χωρίς περιορισμούς, ενώ τα αθλητικά γεγονότα μπορούν να επανεκκινήσουν κεκλεισμένων των θυρών.
 
- Τα γυμνάσια και τα πανεπιστήμια της Ισλανδίας άρχισαν να ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα.
 
- Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της FINA, που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2021 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, έχει προγραμματιστεί εκ νέου να ξεκινήσει στις 13 Μαΐου 2022.