Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω Υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς τη Δευτέρα 22/07

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
22 Ιουλίου 2024 / 14:17
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Σε περιοχές Natura καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας επιβάλλεται το μέτρο της Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, την Δευτέρα 22/07/2024 και από ώρα 12:01 μ.μ. έως 06:00 π.μ. της Τρίτης, στις περιοχές:

α) Κεδροδάσος Ίσσου (Αμμοθίνες Κορισσίων), Δάσος Αγίου Ματθαίου, Αρκουδίλας και Περιοχή Θεοφύλακτος της Τοπικής Κοινότητας Παυλιάνας Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

(β) Νήσος Λαζαρέτο, Κομπίτσι, Άγιοι Δέκα, Σταυρός και περιοχή Άγιος Παντελεήμων της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Γαρούνα Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

(γ) Πόρτο Τιμόνι Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

δ) Ερημίτη, Νήσοι Παναγία, Άγιος Νικόλαος και Αντίπαξοι Δήμου Παξών.

Ο λόγος της απαγόρευσης είναι η Υψηλή (Κατηγορία 3) πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς, για την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας στον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Για κάθε παράβαση της ανωτέρω απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.