Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαγορεύεται λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
16 Ιουλίου 2024 / 10:24

Η απαγόρευση διέλευσης κλπ τίθεται σε εφαρμογή από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, από ώρα 12:01 μ.μ. έως 06:00 π.μ. της Πέμπτης (18/7) λόγω της πρόβλεψης του κινδύνου πυρκαγιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα:

α) Κεδροδάσος Ίσσου (Αμμοθίνες Κορισσίων), Δάσος Αγίου Ματθαίου, Αρκουδίλας και Περιοχή Θεοφύλακτος της Τοπικής Κοινότητας Παυλιάνας Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

(β) Νήσος Λαζαρέτο, Κομπίτσι, Άγιοι Δέκα, Σταυρός και περιοχή Άγιος Παντελεήμων της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Γαρούνα Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

(γ) Πόρτο Τιμόνι Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

δ) Ερημίτη, Νήσοι Παναγία, Άγιος Νικόλαος και Αντίπαξοι Δήμου Παξών.

Για κάθε παράβαση της ανωτέρω απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

Η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της ανωτέρω απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια Όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.