Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από την ανοσία της αγέλης, τώρα η Βρετανία σκέφτεται να κάνει όλο το επόμενο πρωτάθλημα, κεκλεισμένων των θυρών!

κορονοϊός
01 Μαΐου 2020 / 19:02

- Οι αθλητικές Αρχές στη Βρετανία εξετάζουν το ενδεχόμενο να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του επόμενου έτους. Η κυβέρνηση συνδέει τώρα την αλλαγή των κανόνων για όλες τις μαζικές συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών, φεστιβάλ και συναυλιών με την ευρεία ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου.

Η Ρωσία ανέφερε 7.933 νέα κρούσματα, σημειώνοντας άνοδο, φτάνοντας το σύνολο σε 114.431. Ανέφερε 96 ακόμη θανάτους, ανεβάζοντας τους σε 1.169.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισουστίν, έχει δοκιμαστεί θετικά και παραιτείται προσωρινά για να αναρρώσει.

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την άρση των μέτρων κλειδώματος, ξεκινώντας τη Δευτέρα με μικρά καταστήματα γειτονιάς. Η Πορτογαλία υπέστη 989 θανάτους.

Η Γαλλία ανακοίνωσε τη χαμηλότερη αύξηση των θανάτων από τον Μάρτιο. Η άνοδος των 289 αυξάνει το σύνολο σε 24.376.

Η τσεχική κυβέρνηση έχει προτείνει τη χαλάρωση των περιορισμών, επιτρέποντας την επανάληψη πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων με έως 100 άτομα. Οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα εμπορικά κέντρα και οι θρησκευτικές τελετές θα ανοίξουν ξανά από τις 11 Μαΐου, αφού ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε κάτω από 100 για τις τελευταίες οκτώ συνεχόμενες ημέρες.

Η British Airways είπε στο προσωπικό ότι ενδέχεται να μην επανεκκινήσει τις υπηρεσίες της από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου μετά την πανδημία. Εν τω μεταξύ, το London Heathrow, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, αναμένει ότι ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά περίπου 97% τον Απρίλιο.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, αναφέρει ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα δεύτερο κύμα του ιού τον Οκτώβριο / Νοέμβριο.

Η Γαλλική ακροδεξιά ηγέτης Marine Le Pen αψήφησε το κλείδωμα του Παρισιού για να διατηρήσει την ετήσια παράδοση του κόμματος της να τιμά τη μεσαιωνική ηρωίδα Joan of Arc τοποθετώντας ένα στεφάνι στο άγαλμά της την 1η Μαΐου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, άτομα από ορισμένες εθνοτικές μειονότητες πεθαίνουν σε δυσανάλογο αριθμό από το COVID-19, σύμφωνα με ένα think tank. Τα ποσοστά θανάτων για Βρετανούς με μαύρη Καραϊβική κληρονομιά είναι τρεις φορές υψηλότερα από ό, τι για τους λευκούς Βρετανούς πολίτες.

Το αδριατικό θέρετρο Neum που προβάλλεται ως ελέυθερο από κορονοϊό, χρεώνει τέλος εισόδου για την απολύμανση οχημάτων, ξεκινώντας από την Πρωτομαγιά και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο βρετανική αλυσσίδα φούρνων/αρτοποιείων Greggs υπαναχώρησε στην απόφασή της να ανοίξει 20 από τα μαγαζιά της από Δευτέρα, διαπιστώνοντας "σημαντικό ενδιαφέρον" που προκάλεσε ανησυχίες ότι "υπερβολικός αριθμός πελατών ενδέχεται να τα επισκεφθούν"!