Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από Σεπτέμβριο τα σχολεία στην Ιταλία. Υποχρεωτικές οι μάσκες και απειλή προστίμου για τους παραβάτες στη Γερμανία

πανδημία
26 Απριλίου 2020 / 20:41

Οι δημόσιες διαμαρτυρίες εναντίον των επιβαλλόμενων από τη γερμανική κυβέρνηση περιορισμών COVID-19 γίνονται πιο συχνές. Το Σάββατο, για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, οι άνθρωποι στη γερμανική πρωτεύουσα Βερολίνο βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας «Θέλω τη ζωή μου πίσω» και κρατώντας πινακίδες με συνθήματα όπως «Προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων».

- Για πρώτη φορά από τις 14 Μαρτίου, τα παιδιά κάτω των 14 ετών στην Ισπανία μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται σε αυτά τα παιδιά μια ώρα εποπτευόμενης υπαίθριας δραστηριότητας ανά ημέρα μεταξύ 9πμ και 9μμ, ενώ θα παραμείνουν σε απόσταση έως ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους.
 
- Οι θάνατοι του Ηνωμένου Βασιλείου στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί σε 20.732, αύξηση 413 τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό είναι το χαμηλότερο ημερήσιο ποσοστό στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές Μαρτίου.
 
- Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων της Ισπανίας μειώθηκε κάτω από 300 για πρώτη φορά τις εβδομάδες. Η ανακοίνωση της Κυριακής για το 288 μειώθηκε από 378 την προηγούμενη ημέρα.
 
- Η Ρωσία ανέφερε 5.966 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ελαφρά αύξηση από 5.849 την προηγούμενη ημέρα.
 
- Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στην Ολλανδία έχει αυξηθεί κατά 66 τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς το σωρρευτικό σύνολο ανέρχεται τώρα σε 4.475.
 
- Η Ιταλία πρόκειται να ανοίξει εκ νέου τη μεταποιητική της βιομηχανία στις 4 Μαΐου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte. Πρόσθεσε επίσης ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν ξανά πριν από τον Σεπτέμβριο.
 
- Ο Γάλλος πρωθυπουργός Έντουαρντ Φίλιπ θα ανακοινώσει την Τρίτη μια εθνική στρατηγική για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα σκοπεύει να βγει από το κλείδωμα της.
 
- Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον θα επιστρέψει στη δουλειά τη Δευτέρα και «ανυπομονεί να πάει», σύμφωνα με εκπρόσωπο του Downing Street.
 
- Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin έχει δοκιμαστεί αρνητικά για τον ιό και θα επιστρέψει στη δουλειά τη Δευτέρα. Η Marin σε καραντίνα την Πέμπτη ως προληπτικό μέτρο, εν αναμονή του αποτελέσματος του τεστ.
 
- Οι μάσκες προσώπου θα καταστούν υποχρεωτικές και στις 16 γερμανικές πολιτείες τη Δευτέρα, με πρόστιμα έως 162 $ για παράβαση.
 
- Η Σερβία έστειλε μια δωρεά μασκών, γαντιών και άλλων ιατρικών ειδών στην Ιταλία για να βοηθήσει στον αγώνα τους κατά του COVID-19.
 
- Από το πρωί της Κυριακής, ο αριθμός των θανάτων στην Ιταλία ανέρχεται σε 26.384 - αλλά με τα ποσοστά μόλυνσης σταδιακά να μειώνονται, η κυβέρνηση μπορεί να αρχίσει να διευθετεί τη χαλάρωση του μεγαλύτερου κλειδώματος της Ευρώπης.