Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταψηφίστηκε από την Περιφερειακή Αρχή η πρόταση για οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
10 Απριλίου 2020 / 19:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Κατώτερη των περιστάσεων» φάνηκε η Περιφερειακή Αρχή Κράτσα, σημειώνει ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ.

Σε ανάρτησή του, σχετικά με τη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Παρασκευής αναφέρει: «Η Περιφερειακή αρχή Κράτσα συνεπικουρούμενη από τους "προθύμους" Σπύρου και Αλεξάκη καταψήφισε την κοινή πρόταση ΑΝΑΣΑ - ΛΑΣΥ - Ανυπότακτο Ιόνιο- Αντικαπιταλιστική Αριστερά και του συμβούλου Π. Ποζίδη για "διπλασιασμό του οικονομικού βοηθήματος της ΠΙΝ προς τους γιατρούς που θα έλθουν στα νοσοκομεία των νησιών μας", εν όψει της εξάπλωσης του covid-19.

Η κοινή πρωτοβουλία έλαβε χώρα εξ αιτίας του γεγονότος ότι μέχρι τώρα ελάχιστοι γιατροί προσέρχονται στα νοσοκομεία μας και στόχευε να δημιουργήσει συγκριτικό πλεονέκτημα για τα Ιόνια Νησιά.

Δυστυχώς η τρισυπόστατη περιφερειακή πλειοψηφία με ψήφους 20 έναντι 17, στέρησε αυτή την ευκαιρία για την στελέχωση των νοσοκομείων μας αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Aιτία της στάσης τους, η διακηρυγμένη πρόθεση δια στόματος κ. Κράτσα να μπουν στα νοσοκομεία ιδιώτες γιατροί με παροχή υπηρεσιών αφ ενός και αφ ετέρου ο φόβος τους μήπως και καρπωθεί πολιτικά οφέλη η παράταξη μας η ΑΝΑΣΑ.

Πώς τους είπε τους γιατρούς ο Μητσοτάκης; "νεους οπλαρχηγούς";
Xωρίς όπλα απαντά με την συμπεριφορά της η κ.Κράτσα και οι "πρόθυμοι" σύμμαχοί της».