Σάββατο 21.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Δεν θα πληρώσουν περισσότερα οι δημότες για τη μεταφορά» εκτιμά η Μερόπη Υδραίου

Μεταφορά απορριμμάτων
31 Δεκεμβρίου 2019 / 10:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την εκτίμησή της ότι δεν θα επιβαρυνθεί περαιτέρω ο δημότης για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη, εξέφρασε στη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πρόσφατη απόφαση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας που πρόσφατα πήρε ΦΕΚ, απάντησε ότι από τα ανταποδοτικά τέλη πληρωνόταν η διαχείριση των απορριμμάτων, με τον τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα. «Απλά αντί για διαχείριση εντός του νομού, τώρα θα γίνεται μεταφορά εκτός και διαχείριση εκεί που θα πάνε».
«Θα ξέρουμε ακριβώς με νούμερα» συνέχισε η κ. Υδραίου « όταν θα πάρουμε την έγκριση από την Ενιαία Αρχή Ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων, η οποία θα μας ορίσει το συνολικό ποσό. Εμείς έχουμε στείλει τα στοιχεία και η έγκριση θα έρθει για ένα ποσό και για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, οπότε θα μπορέσουμε να υπολογίσουμε το κόστος ανά τόνο. Όταν βγει προϋπολογισμός, θα δούμε τι θα συνεισφέρουν από τα ανταποδοτικά οι τέσσερις δήμοι, καθώς και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».