Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψυχραιμία απέναντι στην πίεση της εργοδοσίας συστήνει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
18 Ιουλίου 2016 / 17:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επανέρχεται με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας στις εργασιακές σχέσεις στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας τις οποίες έχει επανειλημμένα παρομοιάσει με «ζούγκλα» και «γαλέρα».

Εργατικά ατυχήματα & υπερκόπωση
 
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει οι χαρακτηρισμοί αυτοί που είχαμε χρησιμοποιήσει, δεν επαρκούν για να περιγράψουν την ‘’ εργασιακή κόλαση’’ των ξενοδοχείων της Κέρκυρας. Αρκετοί εργαζόμενοι βρίσκονται αυτό τον καιρό με αναρρωτικές άδειες ως συνέπεια εργατικών ατυχημάτων, υπερκόπωσης ή εκδήλωσης προβλημάτων υγείας λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς. Την ίδια ώρα η ένταση, η πίεση της δουλειάς και τα εργασιακά προβλήματα που μεγεθύνονται έχουν οξύνει και τις σχέσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους, προϊστάμενους και υφιστάμενους. 
 
Πίεση & τεντωμένα νεύρα
 
Πρόσφατα λόγω της παρατεταμένης καθυστέρησης των μισθών παραιτήθηκε η προϊσταμένη ορόφων του ξενοδοχείου MEDITERRANEO. Τον ίδιο δρόμο της παραίτησης ακολούθησε ο Μαιτρ του MARBELLA κάτω απ το βάρος των καταγγελιών των εργαζομένων, την ημέρα της στάσης εργασίας (9/7),  για αυταρχική συμπεριφορά. 
Πριν δύο μήνες περίπου ο προϊστάμενος συντήρησης του ξενοδοχείου SUNSHINE κινήθηκε απειλητικά κατά του Προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου στο ξενοδοχείο αυτό, όταν ο τελευταίος διαφώνησε με την παραβίαση των ρεπό και των ωραρίων. Για τα ρεπό στο ίδιο ξενοδοχείο, σερβιτόρος χτύπησε τον Μαιτρ του ξενοδοχείου την Κυριακή (7/7).
 
Οι ευθύνες της εργοδοσίας
 
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλει την εργοδοτική ασυδοσία και την τρομοκρατία που έχει επιβληθεί στους χώρους δουλειάς. Για τα παραπάνω φαινόμενα δεν ευθύνεται κανένας εργαζόμενος, δεν ευθύνεται κανένας προϊστάμενος. Η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά στην εργοδοσία που έχει μετατρέψει τα ξενοδοχεία σε ζούγκλα για τους εργαζόμενους. 
Με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και αυτό το έργο το έχουν αναθέσει στους προϊστάμενους, αποσπώντας τους ουσιαστικά απ τα πραγματικά τους καθήκοντα, που είναι ο συντονισμός της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών. 
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους να δείξουν αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία με συσπείρωση στο σωματείο και με οργανωμένη ταξική πάλη».