Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλαία στο 11ο Φεστιβάλ με Ευγ.Τριβυζά και τα «μαγικά μαξιλάρια»

ΕΣΥΝ
28 Ιουνίου 2016 / 17:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε σε θεατές και σε διοργανωτές η παρουσίαση του έργου «τα μαγικά μαξιλάρια» από το παιδικό θεατρικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφών στην τελευταία βραδιά του 11ου θεατρικού Φεστιβάλ για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Συγκίνηση, ενθουσιασμός και περηφάνια βλέποντας τους μικρούς ηθοποιούς να ερμηνεύουν ρόλους, με μια «επαγγελματική» ροή, σε όμορφα μουσικά επενδυμένη παράσταση, που ο φωτισμός έδινε το κάτι παραπάνω.
«Ναι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Αρπατίλαους» δήλωναν οι μικροί ερμηνευτές κάτω από το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, που και αυτήν την βραδιά τίμησε το Φεστιβάλ.
«…Αναγκαίο υπόβαθρο για την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής εκπαίδευσης είναι η οικοδόμηση γερών θεμελίων γενικής παιδείας και η συστηματική καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής όλων των νέων από τη σχολική ηλικία» δήλωσε με το πέρας της παράστασης το μέλος του ΕΣΥΝ Φώτης Μπάτσης , αναγνωρίζοντας την ποιότητα του παιδικού θεάτρου στο 11ο Φεστιβάλ αλλά και την αναγκαιότητα η καλλιτεχνική παιδεία να βρει τη θέση της στην  εκπαίδευση. 

Στο τέλος των παραστάσεων  το ΕΣΥΝ τίμησε τους συντελεστές, απονέμοντας στον καθένα ξεχωριστά αναμνηστικό μετάλλιο – συλλεκτικό και δίπλωμα.
Τις απονομές κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν: το μέλος του ΔΣ του συλλόγου Γονέων και Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος «Διάπλους» της ΨΚ του ΓΝΚ Άννα Κοντού, ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος Ηλίας Μιχαλαρέας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νυμφών κος Μπάνος και ο κος Βεδουράς, στέλεχος του αθλητικού σωματείου του χωριού Αχιλλέα Νυμφών.
Σύμφωνα με τον Κώστα Ρούσινο, αντιπρόεδρο του ΕΣΥΝ Κέρκυρας το θεατρικό Φεστιβάλ παρακολούθησαν 1400 θεατές με 225 συντελεστές (ηθοποιοί κλπ). Αντίστοιχα στα ποδοσφαιρικά τουρνουά συμμετείχαν 350 αθλητές και το παρακολούθησαν 3000 και πλέον θεατές. 
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στηρίχτηκαν από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εργατικά, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, ενώ η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν ελεύθερη.