Παρασκευή 21.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γονείς Κοντοκαλιού: Μας εμπαίζουν για το νέο σχολείο στην Πύλα

Κοντόκαλι
16 Οκτωβρίου 2018 / 09:24

Καταστάσεις άλλων δεκαετιών ζουν οι μαθητές στο Κοντόκαλι, ενώ η δρομολόγηση ανέγερσης νέου σχολικού κέντρου στην Πύλα, παραμένει υπόσχεση.

Στην επιστολή του-δημόσια καταγγελία ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλιού αναφέρει: 
«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου προβαίνει σε δημόσια καταγγελία των αρμόδιων υπευθύνων Αντιδημάρχων και Δημάρχου για τον επί 4ετία, πλέον, εμπαιγμό που υφίσταται από τα εν λόγω αυτοδιοικητικά πρόσωπα, σε σχέση με την οικοδόμηση του Νέου Σχολικού Κέντρου για την ευρύτερη περιοχή στη θέση Πύλα.
Ο Σύλλογός μας, πάρα πολλές φορές, έχει πληροφορήσει την κοινή γνώμη για τις ενέργειες και τις προσπάθειες συνεργασίας με όλους τους 4 έως τώρα Αντιδημάρχους Παιδείας της τελευταίας τετραετίας, με τους λοιπούς Αντιδημάρχους, αλλά και με τον ίδιο το Δήμαρχο. Τα μηδαμινά όμως βήματα που γίνανε εκ μέρους τους, οι χαμένες ευκαιρίες για προώθηση ενός κατεπείγοντος θέματος για την περιοχή και τα παιδιά μας, που συνωστίζονται σε παλαιά κτήρια, αλλά κυρίαρχα η παντελής αδιαφορία και απουσία πληροφόρησής μας, μας οδηγεί στη δημόσια καταγγελία τους.

Από την Άνοιξη του 2015, λήφθηκε απόφαση από την Αντιδημαρχία Παιδείας για επίλυση των όποιων τεχνικών ζητημάτων προς έκδοση οικοδομικής άδειας σχολικής στέγης στο «καθαρό» δημοτικό οικόπεδο στη θέση Πύλα. Το Νοέμβριο του 2016(!) παρουσία του Δημάρχου, αρμόδιων Αντιδημάρχων και των περιοίκων του δημοτικού οικοπέδου, λάβαμε υποσχέσεις για επανεκκίνηση της επίλυσης των τεχνικών ζητημάτων για την πρόσβαση στο εν λόγω οικόπεδο. Από το καλοκαίρι του 2017, ο τότε Αντιδήμαρχος Παιδείας μας διαβεβαίωνε επιμόνως ότι το Νέο Σχολικό Κέντρο μπορεί να εγκριθεί προς χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ και χωρίς την επίλυση του ζητήματος της πρόσβασης. Τον Φεβρουάριο του 2018, σε νέα(!) σύσκεψη Δημάρχου, Αντιδημάρχων Παιδείας, Τεχνικών Υπηρεσιών και μέρους των περιοίκων, λάβαμε εκ νέου(!) διαβεβαίωση για επίλυση του ζητήματος της πρόσβασης και ένταξη στον υπό έγκριση χρηματοδότησης μέσω ΣΔΙΤ φάκελο.

Έκτοτε, η ενημέρωσή μας επί του θέματος είναι ανύπαρκτη, η προσπάθειά μας να έρθουμε σε επικοινωνία και συνάντηση με τον αρμόδιο για το φάκελο χρηματοδότησης μέσω ΣΔΙΤ πέντε εξηγγειλμένων  σχολείων-μεταξύ των οποίων, θεωρητικώς, και του δικού μας- Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών συναντά κάθε φορά αδιέξοδο. Προφορικώς, ο εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Παιδείας μας έχει ενημερώσει ότι κατόπιν συμμετοχής και της συμβούλου ιδιωτικής εταιρείας, έχει κατατεθεί ο συγκεκριμένος φάκελος στην αρμόδια Γραμματεία του Υπουργείου, προς έγκριση χρηματοδότησης πέντε σχολείων, μεταξύ των οποίων και για το Κοντόκαλι-Γουβιά, δίχως όμως καθορισμό του δημοτικού οικοπέδου… Ο εμπαιγμός μας είναι απαράδεκτος. Ενίοτε, μας έχει απαντηθεί ότι δεν πρέπει να ενημερώνονται οι Σύλλογοι Γονέων για τέτοια θέματα! Προς ακόμα μεγαλύτερη απορία μας, εγείρονται, παραπλανητικώς, και άλλες δήθεν λύσεις από το μηδέν και ενώ δεν έχουν αξιωθεί το έτοιμο δημοτικό οικόπεδο να αξιοποιήσουν!

Τα παιδιά στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής βιώνουν συνθήκες άλλων δεκαετιών όσον αφορά τη σχολική στέγη. Η πρόσφατη κατάσταση του Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου, σε συνθήκες εξαθλίωσης είναι ενδεικτική. Τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής ψάχνουν πού θα μπαίνουν κάθε χρόνο οι αυξανόμενοι/-ες μαθητές/-τριες…
Δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση της ζωής που βιώνουμε χρόνια στους δρόμους μας, να γίνει μόνιμη και στα σχολεία των παιδιών μας.
Δεν υπάρχει Πολιτισμός, δεν υπάρχει Παράδοση αν δεν υπάρχει Παιδεία. Δεν υπάρχει Παιδεία αν δεν έχουμε αξιοπρεπή σύγχρονα σχολικά κτίρια. Η μεγαλύτερη επένδυση είναι τα παιδιά μας. Αν δεν υπάρχει σεβασμός στο παιδί, θα υπάρχει στον Άνθρωπο;
Χτίζουμε το μέλλον των παιδιών μας – Θέλουμε Σχολικό Κέντρο για τα παιδιά μας!»

 
Για το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο