Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εκδήλωση για την τουριστική στρατηγική των Ιονίων νήσων

ΠΙΝ
16 Μαΐου 2016 / 22:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα σύνολο ενεργειών για την τουριστική προβολή της Κέρκυρας και των Ιόνιων νησιών με τη χρήση της νέας τεχνολογίας και των εφαρμογών της, παρουσίασε τη Δευτέρα το βράδυ ο διευθυντής της εταιρείας του ΣΕΤΕ, Marketing Greece, Ι. Πάρσαλης.

Σ' αυτές περιέχονται υποδείξεις για την καλύτερη διαχείριση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του "προϊόντος", επέκτασή του, φρεσκάρισμα της εικόνας και της ταυτότητας των νησιών ως προορισμού και βεβαίως στόχευση σε ειδικά "κοινά" μέσω των εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας, των κοινωνικών δικτύων κλπ.
Μετά τον χαιρετισμό του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, Σπ. Γαλιατσάτου, ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος στο δικό του καλωσόρισμα αφού επισήμανε ότι το 1/3 των απασχολουμένων στα νησιά είναι στον τουρισμό αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη άμβλυνσης της εποχικότητας (σ.σ. ή διεύρυνσης της περιόδου), της αναβάθμισης των υποδομών και της εξειδίκευσης υπηρεσιών και "προϊόντων".
Ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος ανάμεσα στα άλλα πρότεινε την ίδρυση ενός επιτελικού και ερευνητικού φορέα για τον κερκυραϊκό τουρισμό από την Περιφέρεια, τον Δήμο, τον ΟΛΚΕ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η τοποθέτηση του γενικού διεθυντή του ΣΕΤΕ, Γ. Αμβράζη, που αναρωτήθηκε (σ.σ. προφανώς ρητορικά) για τη χαμηλή οικονομική απόδοση των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων για να αναφέρει μια προς μια τις αιτίες αυτής της οικονομικής διαχείρισης/συμπεριφοράς. Αυτή αποδίδεται στην υπερφορολόγηση, το απροσπέλαστο της τραπεζικής χρηματοδότησης τουλάχιστον στα χρόνια της κρίσης, τις προκαταβολές με το σταγονόμετρο από τους τουρ οπερέιτορ, που ευθύνονται για την έλλειψη ρευστότητας, και βεβαίως την σκληρή τιμολογιακή τους πολιτική, που πιέζει διαρκώς προς τα κάτω την εδώ παραμένουσα προστιθέμενη αξία από τον τουριστικό τζίρο!