Παρασκευή 04.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλεύχιμον: Περιφερειάρχης, δήμαρχος και βουλευτίς, σπιλώνουν το κίνημά μας

Κέρκυρα
08 Μαΐου 2018 / 08:55

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. (ΚΕΡΚΥΡΑ). Την αντίθεσή του στις δηλώσεις των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών εκδηλώνει η διοίκηση του Αλεύχιμμου που συνήλθε το βράδυ της Δευτέρας σε ανοικτή και ευρεία συνεδρίαση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε και διανεμήθηκε στον Τύπο, δεν υπάρχει κάποια αναφορά στην πυρκαγιά που κατέκαψε την υποδομή της εγκατάστασης του ΣΥΔΙΣΑ στα Μεσοράχια. 
Η ανακοίνωση ακολουθεί. «Τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε μία διαρκώς εντεινόμενη προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του κινήματος μας. Πρωταγωνιστές είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Βουλευτής του νησιού. Η τελευταία μάλιστα μας παραδίδει και μαθήματα ελληνικής γλώσσας βαφτίζοντας υπόλειμμα το σύνολο των σκουπιδιών επειδή ξοδεύονται για να τα δεματοποιήσουν. Εκείνο που τους ενοχλεί δεν είναι τόσο οι ζημιές στα Μεσορράχια αλλά όσο η εκκωφαντική απάντηση που έδωσε τα σχέδια τους στο Μεγαλειώδες συλλαλητήριο των κατοίκων της νότιας Κέρκυρας. Αυτή την εύλογη και δίκαια στάση της κοινωνίας θέλω να καταστείλουν. Τα επαναλαμβανόμενα περί ηθικής αυτουργίας σκοπό έχουν να ποινικοποιήσουν την σκέψη και παραπέμπουν σε άλλες εποχές τις εποχές, τις εποχές που με τέτοιες κατηγορίες διαλύθηκαν σπίτια και στραγγαλίστηκαν όνειρα και σταδιοδρομίες ανθρώπων. «Απαγορεύεται κάθε αντίθεση στα σχέδια μου, ακόμη και εν διανοία» έλεγε ο Ιωάννης Μεταξάς».