Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποιημένοι οι Τούρκοι από την επίθεση στην Συρία

Τουρκία
14 Απριλίου 2018 / 07:22

ΑΓΚΥΡΑ. Η Τουρκία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την από κοινού πυραυλική επίθεση από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία εναντίον του καθεστώτος Assad μετά από υποψία χημικής επίθεσης, η οποία σκότωσε δεκάδες έξω από τη Δαμασκό στη Συρία.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις αεροπορικές επιδρομές ως "κατάλληλη απάντηση".
"Χαιρετίζουμε αυτή τη δράση, η οποία έχει ικανοποιήσει τη συνείδηση ​​της ανθρωπότητας εξαιτίας της επίθεσης στο Douma, που σε μεγάλο βαθμό υποπτεύεται ότι έχει πραγματοποιηθεί από το καθεστώς", ανέφερε το υπουργείο.
"Οι επιθέσεις με όπλα μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων των χημικών όπλων, που στοχεύουν αδιακρίτως πολίτες αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
"Το συριακό καθεστώς, που δυναστεύει τον λαό του για περισσότερο από επτά χρόνια, είτε με συμβατικά είτε με χημικά όπλα, έχει αποδεδειγμένο ιστορικό εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου. Η συνείδηση ​​της διεθνούς κοινότητας δεν έχει καμία αμφιβολία γι' αυτό ", πρόσθεσε.
Το υπουργείο δήλωσε ότι είναι κρίσιμης σημασίας ότι "τα εγκλήματα αυτά δεν παραμένουν ατιμώρητα και ότι εξασφαλίζεται η λογοδοσία για να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων".
Η Τουρκία κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, ειδικά τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να προβούν σε κοινές ενέργειες για να διασφαλίσουν ότι η "χρήση χημικών όπλων δεν παραμένει ατιμώρητη".
Η κοινή επίθεση ήρθε μετά από όσα κατήγγειλαν τα Λευκά Κράνη, μια υπηρεσία πολιτικής άμυνας, που κατηγόρησε το καθεστώς Assad για τη χημική επίθεση, η οποία είπε ότι σκότωσε 78 πολίτες και τραυμάτισε εκατοντάδες άλλους.