Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η τάφρος στα Μεσοράχια - αδύνατη η πρόσβαση στο ΧΥΤΑ (video)

Λευκίμμη
11 Απριλίου 2018 / 08:05

Τι λέει η πρόεδρος του Συλλόγου «Αλεύχιμον» Μαρία Κοντομάρη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αδύνατη είναι πλέον η πρόσβαση  στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, καθώς άγνωστοι άνοιξαν τάφρο, χωρίς να έχει υπάρξει μαρτυρία από τους φύλακες του χώρου ότι οι εργασίες έγιναν αντιληπτές. Το «χαράκωμα» βάθους περίπου ενός μέτρου διανοίχθηκε με τη χρήση σκαπτικού μηχανήματος επί του δρόμου που ενώνει την εγκατάσταση με το οδικό δίκτυο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αποκλείεται έτσι η πρόσβαση, γεγονός που αποτρέπει την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης (διάνοιξης) του δρόμου, προϋπόθεση αρχικώς για την αδειοδότηση και λειτουργία.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος στο enimerosi.com  «Πήγε τη Μεγ. Παρασκευή ο φύλακας να περάσει και βρήκε την τάφρο. Αυτός κάλεσε εμένα και εγώ κάλεσα τον αντιδήμαρχο Νότιας Κέρκυρας να δώσει εντολή στο δικηγόρο να καταθέσει μήνυση. Θα έχουμε και μια πραγματογνωμοσύνη εντός ημερών γιατί πρέπει να το αποκαταστήσουμε. Η Αστυνομία έχει καταγράψει το συμβάν και μένει να δούμε τι θα κάνει. Εμείς καταθέσαμε μήνυση ήδη από τη Μεγάλη Παρασκευή, από κει και πέρα θα δούμε τι θα γίνει και αν υπάρχει κράτος»

Ερωτηθείσα από το enimerosi.com  η πρόεδρος του Συλλόγου «Αλεύχιμον» Μαρία Κοντομάρη, απάντησε ότι δεν γνωρίζει για το χαντάκι. Σε ερώτηση μας αν πήραν το νόμο στα χέρια τους οι κάτοικοι της περιοχής, είπε και πάλι ότι δεν γνωρίζει.