Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης & μεταφορά εκτός Κέρκυρας ζητά η Υδραίου (video)

Σκουπίδια
30 Ιανουαρίου 2018 / 18:39

Με την παρατήρηση ότι «ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και οι βουλευτές του Νομού είναι οι μεγάλοι απόντες» ξεκίνησε την τοποθέτησή της η Μ. Υδραίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παίρνοντας το λόγο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα απορρίμματα, υπογράμμισε τις διαχρονικές ευθύνες των τελευταίων δεκαετιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν πολλοί για σταύρωση, όχι μόνο ένας».
Η Μερόπη Υδραίου υποστήριξε ότι πρέπει να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε επισπευσθούν κατεπείγουσες χρηματοδοτήσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση.
Για το ενδιάμεσο διάστημα ανέφερε ότι  η Κέρκυρα πρέπει να απαιτήσει από την κεντρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τη μεταφορά εκτός νομού. Σχετικά με το εμπόδιο του ΠΕΣΔΑ, η Μ. Υδραίου ανέφερε ότι αυτό μπορεί να ξεπεραστεί, εφόσον δεν υπάρχει νομίμως αδειδοτημένος υποδοχέας (η εγκατάσταση στη Λευκίμμη δεν έχει αδειοδοτηθεί ως ΧΥΤΥ). 
Σχετικά με το πρόστιμο των 4,7 εκ. που απειλεί το Δήμο για την εγκατάσταση της Λευκίμμης, η Μ. Υδραίου πρότεινε τη χρήση της ως πράσινο σημείο για συγκέντρωση ανακυκλώσιμων.
Ολοκληρώνοντας προσφέρθηκε να ταχθεί στο πλευρό του Δημάρχου για να διερευνήσουν τις λύσεις της Κοζάνης ή των Ιωαννίνων και για να διαπραγματευθούν με τα υπουργεία ακόμα και τον Πρωθυπουργό. Υπενθυμίζοντας την συνεισφορά της Κέρκυρας στον κρατικό κορβανά, τόνισε μετ' επιτάσεως ότι η Κέρκυρα «θα πάρει αυτό που της αξίζει».



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ