Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Σθεναρή η αντίδραση κατά του ΧΥΤΥ Λευκίμμης (video-pics)

ΧΥΤΥ Λευκίμμης
25 Ιανουαρίου 2018 / 09:35
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Με όλες τους τις δυνάμεις αντιστρατεύονται οι κάτοικοι της νότιας Κέρκυρας και πολλές συλλογικότητες την δρομολογούμενη αδειοδότηση του ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σήμερα νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στον περιφερειακό της Λευκίμμης, ενώ στις 11 έκλεισαν συμβολικά το δρόμο στο γεφύρι της Μεσογγής, φωνάζοντας συνθήματα όπως «πικρά θα κλάψει όποιος υπογράψει», «Δήμαρχε ψεύτη παραιτήσου, πάρε το ΧΥΤΑ μαζί σου».




«Είμαστε έτοιμοι για το Δημοτικό Συμβούλιο (σ.σ. τη συνεδρίαση της Τρίτης 30/1/18) και καλούμε όλους τους Κερκυραίους να είναι εκεί, τα σκουπίδια είναι όλων μας», είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του συλλόγου "Αλεύχιμμον" Μαρία Κοντομάρη.
Ο σύλλογος εξέδωσε επίσης ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων «Αν ο Δήμαρχος προσβλέπει σε δυναμική επέμβασης και καταστολή, πριν αναγκαστεί να κηρύξει την Κέρκυρα σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης", ας το σκεφτεί δύο φορές. Απευθυνόμενοι τέλος στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, από την οποία περιμένουν σανίδα σωτηρίας οι υπεύθυνοι του ναυαγίου, τους καλούμε να θέσουν ώς πρώτιστο προαπαιτούμενο ένα πόρισμα υπεύθυνης επιστημονικής εξέτασης του περιεχομένου των θλιβερών δεμάτων που στοιβάζονται στο Τεμπλόνι».
  


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.