Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χόρεψε πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο, ξεσηκώνοντας το γήπεδο!

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
09 Ιανουαρίου 2018 / 09:47

ΠΑΤΡΑ. Ενας από του πρωταγωνιστές στο παιχνίδι του Προμηθέα με την ΑΕΚ (69-66), το Σάββατο το απόγευμα στο «Τόφαλος» ήταν ο Ανδρέας Στρατουδάκης, που στο ημίχρονο με δύναμη ψυχής χόρεψε έχοντας στήριγμα το αναπηρικό του αμαξίδιο και την τεράστια θέλησή του όταν στάθηκε όρθιος και έκανε εντυπωσιακές φιγούρες μαζί με την δασκάλα του στο χορό Ελένη Ανδριοπούλου, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα και τον θαυμασμό των περίπου 3.000 φιλάθλων.

«Ηταν δοκιμασία. Δεν είναι εύκολο να χορέψεις με το αμαξίδιο. Είναι δύσκολο να χειριστείς το αμαξίδιο στο χορό. Για πρώτη φορά βρέθηκε μπροστά σε τόσο κόσμο. Ξεκίνησα δειλά αλλά το χειροκρότημα και η ζεστασιά με την οποία αισθάνθηκα ότι με περιέβαλαν όλοι, μου έδωσαν φτερά», είπε ο 30χρονος Ανδρέας Στρατουδάκης, που από 4 μηνών, εξαιτίας ιατρικού λάθους, αντιμετωπίζει κινητικά και άλλα προβλήματα.
Εγκεφαλική παράλυση όταν ήταν βρέφος, τότε ξεκίνησε η περιπέτεια του, τώρα με πολύ δύναμη και με μεγάλη θέληση, έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής του, δημιουργεί το παρόν, βλέπει το μέλλον.
«Οταν σταματάς να παλεύεις παύεις και να ζεις», είπε ο Ανδρέας, ο οποίος έχει κάνει 16 σοβαρά χειρουργεία, όχι για να αντιμετωπίσει μόνο κινητικά προβλήματα (χειρουργείο και για τα μάτια).
«Ολα τα χειρουργεία τα έκανα στην Ελλάδα. Στην Πάτρα και στις Σέρρες, όπου είναι τώρα ο γιατρός μου ο κ. Αλκης Σαρίδης. Χρειάστηκε να πάω και στην Αγγλία για εξετάσεις, αλλά ό,τι μου είπαν οι γιατροί στην Ελλάδα μου είπαν και οι γιατροί στην Αγγλία, οπότε δεν συνέτρεχε κανένας λόγος να κάνω μακριά από την πατρίδα τα χειρουργεία», συνέχισε και γύρισε μερικά χρόνια πίσω: «Ο αθλητισμός ήταν το πρώτο βήμα να βγω από το σπίτι. Ξεκίνησα με βάρη, έπαιξα και μπάσκετ σε αμαξίδιο, εδώ και δύο μήνες κάνω χορό με αμαξίδιο, που είναι δύσκολο και προέκυψε από σπόντα. Το 2008, 20 χρόνων, άρχισα να κάνω βάρη. Συμμετείχα σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, άρση βαρών σε πάγκο, κατέκτησα μετάλλια.