Σάββατο 05.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Βάκη: «Είμαστε σαν ένα μικρό γαλατικό χωριό»

Φωτεινή Βάκη
12 Απριλίου 2016 / 23:06

Mιλώντας στην ΕΡΤ-1, για τα δύο φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας,την αξιολόγηση και το προσφυγικό, η βουλευτής Κέρκυρας τόνισε «Είμαστε σαν ένα μικρό γαλατικό χωριό που αντιστέκεται και έχει να αντιμετωπίσει υπέρτερες δυνάμεις».

Η κ. Βάκη υπογράμμισε πως η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει με μέτρα 5,5 δις ευρώ, ωστόσο θα είναι ηπιότερης μορφής συγκριτικά με τα μέτρα 60 και πλέον δις των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ζητούμενο είναι η χώρα να βγει το συντομότερο από τα μνημόνια και να ανοίξει ο δρόμος ώστε «η ελληνική οικονομία να πάρει μπροστά, με κάποια αναπτυξιακά εργαλεία που έχει στη φαρέτρα της η Κυβέρνηση, μέσω του ΕΣΠΑ, μέσω του πακέτου Γιούνγκερ, μέσω μιας αναπτυξιακής τράπεζας», συμπλήρωσε.
 
Όσον αφορά στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση για το προσφυγικό, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «θα έπρεπε να κουνούν το δάχτυλο στην Ευρώπη που κλείνει τα σύνορα και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της».
 
Σχετικά με τη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για την επανεισδοχή των παράτυπων μεταναστών, η κ. Βάκη ανέφερε ότι παρόλο που «δεν ανταποκρίνεται στα οράματά μας» και φανερώνει ότι «η ΕΕ είναι ανίκανη να επιλύσει με δικά της εργαλεία το προσφυγικό πρόβλημα», η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων.