Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η καρδιά του Τουρισμού χτυπά στο Λονδίνο - Η παρουσία των Ιονίων

Λονδίνο
06 Nov 2017 / 12:46
Χριστίνα Γκερέκου

ΛΟΝΔΙΝΟ. Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τουριστική έκθεση, η World Travel Market του Λονδίνου, η οποία θα αποτελέσει το κέντρο του τουριστικού κόσμου για τρεις μέρες.

Παρούσα και φέτος η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ εκεί βρίσκονται ήδη ο Περιφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος αλλά και παράγοντες και επαγγελματίες του Τουρισμού.Το περίπτερο του ΕΟΤ παρουσιάζει την ίδια περίπου εικόνα με την περσινή χρονιά, ενώ ιδιαίτερα καλή εντύπωση έκανε το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο ξεχωρίζει από μακριά με τις τεράστιες led οθόνες του.

Φιλοξενώντας περισσότερες από 180 χώρες και 5.000 εκθέτες, η WTM αποτελεί ιδανικό πεδίο επαγγελματικών συνεργασιών αλλά και καταγραφής των τάσεων για την τρέχουσα τουριστική χρονιά. Φέτος η Ελλάδα δίνει το «παρών», όπως άλλωστε κάθε χρόνο, με το περίπτερο του ΕΟΤ αλλά και με τις περιφέρειες και τους επαγγελματίες του κλάδου να παρουσιάζουν τα τουριστικά προϊόντα τους.

΄Συμφωνα με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τα πρώτα μηνύματα του 2018 για τον τουρισμό είναι θετικά. Οι προκρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για το 2018 και μέχρι στιγμής σημειώνουν διψήφια αύξηση. «Οι ξένοι tour operators με τους οποίους διαπραγματευόμαστε και κλείνουμε συμφωνίες, ενισχύουν τα προγράμματά τους με επιπλέον τουριστικά πακέτα και πτήσεις για την Ελλάδα και εντάσσουν νέους ελληνικούς προορισμούς». Η υπουργός Τουρισμού θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα διεθνή μέσα, όπου θα παρουσιάσει τη στρατηγική της Ελλάδας στο μέτωπο του τουρισμού.

Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.