Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας ΑμΕΑ στο Δημοτικό Θέατρο (video)

ΑμΕΑ
08 Σεπτεμβρίου 2017 / 07:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τα πλωτά αναπηρικά αμαξίδια στις παραλίες του νησιού, ένα ακόμα βήμα προς την ποιότητα ζωής των ΑμΕΑ έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Σήμερα τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία, η πλατφόρμα ΑμΕΑ που εγκαταστάθηκε στο Δημοτικό Θέατρο. Πρόκειται για μια πλατφόρμα ανύψωσης των ατόμων που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, από το ισόγειο προς το άνω ή το κάτω επίπεδο. Η δοκιμή αυτή έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί η σωστή λειτουργία της καθώς και τυχόν προσαρμογές που πρέπει να γίνουν.

Για τη δοκιμή αλλά και την παρουσίαση της πλατφόρμας, βρέθηκαν εκεί ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας και Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Αναστασόπουλος.

Σε δηλώσεις του  στα τοπικά Μ.Μ.Ε,  ο Δήμαρχος δήλωσε, ότι από πλευράς του Δήμου έγινε το αυτονόητο. “Δώσαμε τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης  σε άτομα με ειδικές ανάγκες στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου,  με την τοποθέτηση ενός αναβατορίου που ξεκινάει από την είσοδο του κτηρίου  και καταλήγει στο φουαγιέ.”

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Αντρέα Σκούπουρα  για την μεγάλη προσπάθεια  που καταβάλει στον τομέα ευθύνης του  και κατέληξε: “Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Κέρκυρα και τον πολιτισμό της”  

«Ήταν ένα από τα μεγάλα στοιχήματά μας» είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας.