Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παυλίδης προς ΝΔ: Άλλο πολιτική επαγρύπνηση κι άλλο λαϊκισμός

Κώστας Παυλίδης
29 Ιουνίου 2017 / 13:46

ΑΘΗΝΑ. Οξεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής,

την Τετάρτη (28/6) κατά την ακρόαση του προέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ). Ειδικότερα, επέκρινε πρώην υπουργικά στελέχη της ΝΔ για ανεπαρκή γνώση των νόμων και για λαϊκισμό.
«Δε διαφωνώ με την ανάγκη πολιτικής επαγρύπνησης, επειδή η ψυχολογία του κεφαλαίου είναι πολύ συγκεκριμένη. Άλλο, όμως, είναι να συζητήσουμε για το τι σημαίνει επενδυτική αντίληψη στη χώρα, τον τρόπο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, τι σημαίνει κοινωνικός χαρακτήρας μιας επένδυσης, δηλαδή να υπάρχει πολιτική επαγρύπνηση από το Κοινοβούλιο, από την Κυβέρνηση, συνολικά από τις πολιτικές δυνάμεις, και άλλο να ψάχνουμε… μάγισσες πάνω σε σκούπες, όταν το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί εδώ κι έναν χρόνο και είναι ξεκάθαρο τι αναφέρουν τα άρθρα του», σημείωσε ο Κ. Παυλίδης.

Όπως τόνισε, μπορούν να συζητηθούν οι δικλείδες ασφαλείας που ζητούν οι θεσμοί, ως αποτέλεσμα της έλλειψης εμπιστοσύνης που προκύπτει απ’ το βεβαρημένο παρελθόν λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης στη χώρα, χωρίς ωστόσο να φτάνουμε σε επίπεδα αντίληψης αποικιοκρατικού χαρακτήρα.
Ο Κώστας Παυλίδης έκλεισε την τοποθέτησή του ως εξής: «Η δημόσια διοίκηση έχει ιστορικά αποδείξει ότι περιλαμβάνει συγκεκριμένες παθογένειες. Ο τρόπος να θέσεις ιδιωτικοοικονομικά χαρακτηριστικά, με κατεύθυνση όμως την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος γιατί πρόκειται για Εταιρεία ειδικού δημόσιου σκοπού, είναι πολύ συγκεκριμένος και πολύ ξεκάθαρος. Όλα τα άλλα είναι λαϊκισμός».