Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου "Κέρκυρα- Καποδίστριας" για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιομυελίτιδας

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ "ΚΕΡΚΥΡΑ- ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"
18 Οκτωβρίου 2024 / 11:35

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερώσουν για την παρουσία σας το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 22/10/2024

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Ροταριανός Όμιλος «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»  σας προσκαλεί στην ομιλία που θα διοργανώσει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στις 20.30 στο Εντευκτήριο της Αναγνωστικής Εταιρείας, με ομιλητή τον Δρ. Ευάγγελο Ντουβελη, Ογκολόγο – Παθολόγο, ο οποίος αποτελεί ταυτόχρονα μέλος και πρώην Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου «ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ».    

Ο Τίτλος της ομιλίας θα είναι:

«Ο αγώνας του Ρόταρυ κατά της πολιομυελίτιδας: Φτάνουμε στο τέλος;» και εντάσσεται στις επίσημες εγγεγραμμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που διοργανώνονται παγκοσμίως για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιομυελίτιδας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Οκτωβρίου και είναι γνωστή ως World Polio Day.

Η εξάλειψη του ιού της πολιομυελίτιδας είναι η κορυφαία ανθρωπιστική πρωτοβουλία του Ρόταρυ για περισσότερα από 35 χρόνια.

Τα μέλη του Ρόταρυ παγκοσμίως έχουν συνεισφέρει συνολικά περισσότερα από 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια και αμέτρητες ώρες εθελοντισμού για την προστασία σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων παιδιών σε 122 χώρες από αυτή την παραλυτική ασθένεια. Ο ιός της πολιομυελίτιδας είναι στα πρόθυρα της πλήρης εξάλειψής του και είναι πλέον ενδημική μονάχα στις χώρες του Πακιστάν και του Αφγανιστάν – αλλά όσο ο ιός υπάρχει οπουδήποτε συνεχίζει να παραμένει παγκόσμια απειλή.

Σε αυτό το πλαίσιο και αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί με την ενεργή συμμετοχή παγκοσμίως του Ρόταρυ, έως και σήμερα, όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από την συγκεκριμένη ομιλία θα διατεθούν υπέρ του PolioPlus Fund του Ροταριανού Ιδρύματος ώστε να φτάσουμε πιο κοντά στην εξάλειψη της νόσου.

Σημαντικό να τονιστεί είναι ότι, το συνολικό ποσό που θα προκύψει από όλες τις δωρεές που θα πραγματοποιηθούν γι’ αυτόν τον σκοπό την συγκεκριμένη μέρα, θα τριπλασιαστεί τελικά από το Ίδρυμα «Bill & Melinda Gates Foundation», άρα η συμμετοχή σας κρίνεται άκρως σημαντική ( https://www.endpolio.org/world-polio-day ).

Τιμή δείπνου 30€/άτομο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερώσουν για την παρουσία σας το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 22/10/2024 την Κοσμήτορα του Ομίλου ροτ. Κώστια Κόλλα (6945453566email: [email protected])