Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιήγηση στο νησί και το Ενετικό κάστρο του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Γάιου

ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ
28 Ιουλίου 2024 / 12:05

Πέμπτη 1 Αυγούστου - Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική, Γαλλική κι Ελληνική γλώσσα από τον ιστορικό των Παξών και πρώην δήμαρχο Σπύρο Μπογδάνο και τον ιστορικό τέχνης Χριστόφορο Μπόικο.

ΠΑΞΟΙ. Κρυμμένα πίσω από πεύκα φυτεμένα τη δεκαετία του '30 βρίσκονται τα καλοδιατηρημένα τείχη και οι στέρνες του 15ου αιώνα του Ενετικού κάστρου που φυλούσε την είσοδο στο λιμάνι του Γάιου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα ανακαλύψουμε τις διάφορες κτηριακές εγκαταστάσεις του κάστρου και θα συζητήσουμε επί της ιστορίας του υπό την κατοχή των Ενετών, των Γάλλων και τελικώς των Βρετανών που το χρησιμοποιούσαν μέχρι την εκχώρησή του στο βασίλειο της Ελλάδας το 1864. Αν το επιτρέψει ο διαθέσιμός μας χρόνος θα επισκεφτούμε επίσης το υπό ανακαίνιση παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στη δυτική είσοδο του λιμανιού.

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική, Γαλλική κι Ελληνική γλώσσα από τον ιστορικό των Παξών και πρώην δήμαρχο Σπύρο Μπογδάνο και τον ιστορικό τέχνης Χριστόφορο Μπόικο.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη προκράτηση των θέσεών σας, καθώς πρέπει να ενημερωθεί η τοπική δημοτική αρχή για τον ακριβή αριθμό των επισκεπτών (με τα στοιχεία ταυτότητας: ΑΔΤ και ονοματεπώνυμο) λόγω των αυστηρών κανονισμών για την επίσκεψη στο νησί του Αγίου Νικολάου.

Παρακαλούμε να φορέσετε άνετα παπούτσια περιπάτου και να φέρετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό!

Σημείο συνἀντησης: 1) Corner Bar (στην γωνία της προκυμαίας του Γάιου) & Porto Vecchio (στην άκρη της προκυμαίας)

Ημερομηνία: 1 Αυγούστου 2024

Ώρα: 9:13 πμ ακριβώς, προς έναρξη περιπάτου στις 9:30 πμ (ολοκλήρωση στις 11:30 πμ)

Κρατήσεις : 15€, 10€ για τους Φίλους των Παξών

ΦΩΤΟ@ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ