Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 6ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ από την επόμενη Παρασκευή (24/5)

Η Βιωσιμότητα στη Γαστρονομία αλλά και στον Τουρισμό μπορεί να είναι το ζητούμενο της διαχείρισης της Οικονομίας μας αλλά συγχρόνως είναι η αντανάκλαση των συνηθειών των γιαγιάδων μας που φρόντιζαν την καθημερινή κουζίνα χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον τους.
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
17 Μαΐου 2024 / 18:23
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Βιωσιμότητα είναι η χρήση των τοπικών προϊόντων, η τήρηση αρχών ηθικής και κυκλικής οικονομίας. Βιωσιμότητα είναι το κερκυραϊκό παστίτσιο ντόλτσε, τα μποστάνια και η παραγωγή μας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το διεθνές γαστρονομικό φεστιβάλ με τίτλο "Corfu Food & Wine Festival" φιλοξενείται φέτος για 6η συνεχή χρονιά στην Κέρκυρα, παρουσιάζοντας στο κοινό μια πολυδιάστατη εμπειρία γεύσεων και πολιτιστικών ανταλλαγών στη βάση της βιωσιμότητας.

Κάθε χρόνο επιλέγονται και προσκαλούνται ξένες χώρες οι οποίες συμμετέχουν μέσω Πρεσβειών, Επιμελητηρίων και των αντίστοιχων πολιτιστικών και γαστρονομικών οργανισμών.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριο χαρακτηριστικό της ιστορίας και του πολιτισμού στην Κέρκυρα και στα Ιόνια νησιά. 

Το φεστιβάλ οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires με τη συμμετοχή και την υποστήριξη των κύριων φορέων του νησιού. Μαζί μας είναι οι Δήμοι της Κέρκυρας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το κρατικό ΣΑΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων, η Λέσχη Αρχιμαγείρων, η Ένωση Εστίασης, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ιονίων Νήσων, η Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων (AOCTA), η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων και η Ένωση Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας.

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται σημαντικά από τις κερκυραϊκές επιχειρήσεις Γογγάκης ΑΕΒΕ, Lazaris Distillery & Artisan Sweets, Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία Corfu Beer, Κερκυραϊκή Ποτοποιία Μαυρομμάτης, Paleopoli Quality Meats, Ιχθυοκαλλιέργειες Κέρκυρας, Fresh Co, Quality Fruit Center και από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Angsana Corfu Resort & Spa και Voulgaris Hospitality Group.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.