Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τιμήθηκαν οι ήρωες του στίβου της Κέρκυρας (photo gallery)

Στίβος
26 Ιανουαρίου 2023 / 12:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Με ανύπαρκτες ως επικίνδυνες αθλητικές εγκαταστάσεις, πέτυχαν σπουδαίες διακρίσεις το 2022 ενώ διαχρονικά οι αθλητές στίβου της Κέρκυρας έχουν πετύχει απίστευτες διακρίσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια σεμνή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας στο Φαληράκι (ΣΥΠΑΠ), τιμήθηκαν οι «ήρωες» του στίβου της Κέρκυρας. Μιλάμε για ήρωες, γιατί με ανύπαρκτες ως επικίνδυνες αθλητικές εγκαταστάσεις, πέτυχαν σπουδαίες διακρίσεις το 2022 ενώ διαχρονικά οι αθλητές στίβου της Κέρκυρας έχουν πετύχει απίστευτες διακρίσεις και σε Παγκόσμιο επίπεδο, ενώ κατέχουν 14 Πανελλήνια ρεκόρ και έχουν καταρρίψει πάνω από 30 φορές κάποιο Πανελλήνιο όπως ένα παγκόσμιο με τον Αρ. Τσιμίνο.

Από την εκδήλωση απουσίαζε εντελώς η Π.Ι.Ν. ενώ παρόντες ήταν η Ολμυπιονίκης Μαρία Γεωργάτου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μπιάγκης, ο κ. Μελίδης (εκπρόσωπος του Δήμου) και κ. Μωραϊτης (πρόεδρος ΣΥΠΑΠ) Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ο κ. Ανδριώτης εκπρόσωπος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, ο πρώην βουλευτής και Περιφερειακός σύμβουλος κ. Χαραλάμπους, ο κ. Γ. Καλούδης Δημοτικός σύμβουλος. 

Ο Πρόεδρος της ΤΕ ΣΕΓΑΣ κ. Ι. Λέσσης δεν θέλησε  να αναφερθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αναφέρθηκε όμως προπονητές και αθλητές για την προσήλωσή τους στην προετοιμασία και τα αποτελέσματα, χωρίς να επηρεάζονται από τις συνθήκες προπόνησης.
 


Ο τεχνικός σύμβουλος της ΤΕ ΣΕΓΑΣ κ. Νίκος Μόσχος με την τεράστια προσφορά, μίλησε για μέρα χαράς και βράβευσης των αθλητών-τριων για το 2022. Μίλησε για τις τεράστιες επιτυχίες του στίβου της Κέρκυρας που εκπλήσσουν την Ελλάδα για το πώς τα καταφέρνουν με τέτοιες άθλιες συνθήκες προπόνησης. Κριτικές όπως «ντροπή για την Κέρκυρα» και εκκλήσεις προς κάθε θεσμικό, πολιτικό και κοινωνικό φορές δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Μιλώντας για τις εγκαταστάσεις και το ότι σε όλη την Ελλάδα γίνονται νέα έργα ή βελτίωση των παλιών, όχι όμως στο νησί μας, αναφέρθηκε σε στόχους και είπε για το σκέπαστρο πίσω από την κερκίδα, που έχει καθυστερήσει, μίλησε για την ανάγκη αλλαγής του ταρτάν (όχι ανακατασκευή) και αρκετές μικροπαρεμβάσεις στο ΕΑΚΚ.

Χρειαζόμαστε άμεσα αγορά αθλητικού υλικού όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα, αν δεν γνωρίζουν πως ας πάρουν τηλέφωνο άλλες Περιφέρειες να μάθουν πως το κάνουν.

«Είναι δυνατόν να μην έχουμε 8.500€ να αγοράσουμε εμπόδια, όταν έχουμε τον πρώτο και την πρώτη Πανελληνιονίκη στα φυσικά εμπόδια, να βάζουμε ξύλα και καλάμια να περνάνε οι αθλητές από πάνω; αναρωτήθηκε ο κ. Μόσχος. Να μην έχουμε κοντάρια όταν σε όλες τις κατηγορίες έχουμε τους καλύτερους αθλητές στην Ελλάδα; Να συντηρηθεί ο χλοοτάπητας, να μην έχουμε το καλοκαίρι πάλι εκείνο το πράγμα που μας έκανε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα και όταν φύσαγε μας σκέπαζε η σκόνη. Για τις εγκαταστάσεις είπε ότι όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα και δυστυχώς στην Κέρκυρα είμαστε αναποτελεσματικοί».

Ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσους βοηθούν την προσπάθεια τους (Αστυνομία, λιμενικό, Ερυθρό Σταυρό, ομάδα διάσωσης, ΚΤΕΛ και την κλινική «Μάνεσης» που είναι πάντα δίπλα σε αγώνες). Θα περάσει μια κάμψη ο στίβος της Κέρκυρας, αλλά οι προπονητές όλων των σωματείων της Κέρκυρας είμαστε αισιόδοξοι, είναι σημαντικό που δραστηριοποιούνται με αποτελέσματα Βορράς και Νότος,

Στη συνέχεια είχαμε ειδικές βραβεύσεις για αυτούς που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια τον στίβο. Ξεκίνησε η βράβευση με την Ολυμπιονίκη Μ. Γεωργάτου με τον κ. Μόσχο να αναφέρει ότι την έχουν στην καρδιά τους, δεν υπάρχουν λόγια για την Μαρία, η προσφορά της στη νεολαία και τον αθλητισμό είναι ανεκτίμητη.

Την απονομή έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μπιάγκης, ο οποίος έχει και συγγενική σχέση με την Μαρία. Στο σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι δεν υπάρχουν λόγια για την κατάσταση των εγκαταστάσεων, είναι συνολικές οι ευθύνες και αφορούν όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά, ο καθένας την αναλογικότητα και αυτό που εκπροσωπεί.

Ζήτησε συγνώμη για την κατάντια των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κέρκυρας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αντιστοιχεί και τόνισε ότι επειδή είναι πολίτης του αυτού νησιού, θα είναι δίπλα σε ότι του ζητηθεί από όποια θέση και να έχει.


Η Ολυμπιονίκης Μ. Γεωργάτου, ευχόμενη για τη χρονιά μεταξύ των άλλων είπε «να γίνει ο καθένας από εμάς η αλλαγή που θέλει να δει στον κόσμο, γιατί αν δεν αλλάξουμε εμείς  και δεν διεκδικήσουμε εμείς, δεν θα μπορέσει τίποτε να γίνει καλύτερο. Η Κέρκυρα δεν έχει πρόβλημα μόνο στον αθλητισμό, έχει πρόβλημα στην Υγεία, στις σχολικές  εγκαταστάσεις, το μόνο που πάει καλά είναι οι Φιλαρμονικές και ξέρετε γιατί; Γιατί παρά την αντιπαλότητα που έχουν όταν έλθουν οι δυσκολίες διεκδικούν όλες μαζί».


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Στο τέλος είχαμε τις απονομές:

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους και στο στίβο της Κέρκυρας ο Ερυθρός Σταυρός, η κλινική «Θεραπεία», ο Νικήτας Κάραλης που όπως ανέφερε ο κ. Μόσχος έκανε απίστευτη δουλειά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις σαν υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας παλιότερα και ο κ. Φ. Σκούρτης για τον οποίο ο κ. Μόσχος δήλωσε την απίστευτη στήριξη και βοήθειά του σε όλα.

Στη συνέχεια οι αθλητές και οι αθλήτριες του νησιού για τις διακρίσεις τους το 2022 και είναι: Ο Σπ. Δουκατέλης για τη 2η θέση του στα 200μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-23 του ΚΓΣ, του ίδιου σωματείου η αθλήτρια Ηρώ Βραδή 2η στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στο άλμα επί κοντώ.  Η Μ. Ζάραγκα που ήταν 1η στο τετραπλούν, 1η στο τριπλούν και 1η στο μήκος στην Ελλάδα Κ-16 του ΚΓΣ, του ίδιου συλλόγου και ο Χρ. Λιτσαρδόπουλοος στο άλμα επί κοντώ K-16, η Αρ. Μήτσου 1η στο άλμα επί κοντώ, , ο Κ. Χάτζι 1ος στον ακοντισμό κ-16.

Ο Ορ. Μουχλιανίτης του ΑΟ Κέρκυρα 2015 1ος στα 2.000μ. με φυσικά εμπόδια Κ-16, Η Λουκία Πηγή του ΓΣ Κέρκυρας 1η στα 2.000μ. με φυσικά εμπόδια, ο Αρ. Κουλούρης της ΑΕ Λευκίμμης 1ος στο τετραπλούν Κ-16. Από τον ΑΟ Κέρκυρα 2016 στην κατηγορία Κ-16 πήραν την 1η θέση ο Ν. Λούβρος στη σκυταλοδρομία 3Χ1200μ. και ο Σπ. Τάντης.

Τη 2η θέση στην κατηγορία Κ-16 κατέκτησαν ο Π. Τρίτσης του ΓΣ Κέρκυρας στο επ΄κοντώ, ο Ν. Αλάμανος του ΓΣΚ στον ακοντισμό,  ο Γ. Ζαΐμι του ΚΓΣ στη σφαιροβολία και οι Σγούρος, Γουλιαρμή, Βασιλείου, Λένια στη μικτή σκυταλοδρομία 4Χ200μ.

Επίσης τιμήθηκαν οι προπονητές των παιδιών Π. Σκορδίλης, Ν. Μόσχος, Μ. Τζήλιος, Φ. Τάντης, Στ. Σουβλάκης, Β. Μακαντάνης.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια