Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη επιχείρηση δωρεάς οργάνων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας (photos)

Δωρεά Οργάνων
01 Nov 2017 / 04:31
Χριστίνα Γκερέκου

Γενναιότητα και μεγαλοσύνη από τους τραγικούς γονείς που βρήκαν το σθένος να δωρίσουν τα όργανα του γιού τους, προκειμένου να σωθούν άλλοι ασθενείς

Μεγάλη επιχείρηση λήψης μοσχευμάτων πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, μετά την γενναία απόφαση της οικογένειας του 19χρονου Χρήστου για δωρεά οργάνων.
Οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων έφθασαν μετά τα μεσάνυχτα με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας και με τη συνοδεία περιπολικού κατευθύνθηκαν στο Νοσοκομείο. 

Το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό πραγματοποίησε μεγάλης κλίμακας χειρουργείο, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί και τα όργανα - δώρο ζωής μεταφέρθηκαν με μέγιστες προφυλάξεις και ταχύτατους ρυθμούς στο αεροδρόμιο.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Ο 19χρονος Χρήστος Κούρκουλος, μετά το μοιραίο δυστύχημα στις 18 Οκτωβρίου στην ε.ο. Παλαιοκαστρίτσας, που κόστισε τη ζωή στον ίδιον και τον συνεπιβάτη του, παρέμεινε από εκείνη τη μέρα στη ΜΕΘ, εγκεφαλικά νεκρός ουσιαστικά, χωρίς σημεία ανάκαμψης. Τώρα θα χαρίσει τη ζωή σε συνανθρώπους του που το έχουν ανάγκη, αφού θα γίνει δότης οργάνων στη Θεσσαλονίκη, τη Γερμανία και την Αυστρία και έτσι σοβαρά πάσχοντες ασθενείς πρόκειται να υποβληθούν τις επόμενες ώρες στις σωτήριες μεταμοσχεύσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η διαδικασία της αεροδιακομιδής και ταυτοποίησης των ληπτών οποία συντονίστηκε από τον ΕΟΜ (Εθνικό Οργανισμό μεταμοσχεύσεων), ξεκίνησε στις 2 σήμερα το πρωί, με την άφιξη στο νοσοκομείο Κέρκυρας ειδικών ομάδων από τη Αυστρία, τη Θεσσαλονίκη, την Γερμανία και οι οποίες έλαβαν την Καρδιά (ομάδα Αυστρίας), το ήπαρ, το πάγκρεας, τους νεφρούς και τα επινεφρίδια (ομάδα Θεσσαλονίκης), τους πνεύμονες (ομάδα Γερμανίας).

Βίντεο από την ώρα που το ασθενοφόρο αναχωρεί από το Νοσοκομείο Κέρκυρας για το Αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας.  


Οι εκδόσεις Ενημέρωση με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, εκφράζουν τα θερμότερά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου Χρήστου.
Το τελευταίο αντίο θα πει η οικογένεια, οι φίλοι του και η κερκυραϊκή κοινωνία την Πέμπτη.
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.