Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος ο Μιχάλης Γρηγορίου από τον ΑΟΚΚ, παραιτήθηκε για τους δικούς του λόγους

AOKK
11 Απριλίου 2017 / 13:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί και η δεύτερη θητεία του Μιχάλη Γρηγορίου σαν προπονητή της Κέρκυρας να ήταν άκρως πετυχημένη, αφού μπόρεσε να πετύχει τον αρχικό στόχο

της παραμονής 6-7 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος φέτος, ενώ την προηγούμενη φορά που ήλθε, είχε ανεβάσει την ομάδα από την Β΄ Εθνική και την κράτησε στην κατηγορία αγωνιστικά (άσχετα αν για εξωαγωνιστικούς λόγους την έριξαν).

Αυτός ο πλέον επιτυχημένος προπονητής που είχε η ομάδα όλα τα χρόνια της επαγγελματικής της πορείας, παραιτήθηκε και οριστικά φεύγει από την ομάδα, μάλιστα προγραμμάτισε για Μ. Τρίτη το βράδυ να φύγει και από το νησί. Οι τελευταίες κακές εμφανίσεις της ομάδας και τα άτυχα αποτελέσματα ήταν αυτά που έκαναν τον κόουτς να φύγει;;; Κάποιος θα έλεγε κάτι τέτοιο, αφού η παραίτηση του για κάποιους έγινε για τον λόγο αυτό αναλαμβάνοντας την ευθύνη για όλα αυτά. Όμως κάπου αλλού κρύβεται η αλήθεια, μια αλήθεια που θα περιμένουμε επίσημα να μάθουμε από τα χείλη της ΠΑΕ και του ίδιου.

Μιλήσαμε στο μαζί του την Μ. Τρίτη το μεσημέρι ζητώντας να μάθουμε τους ακριβείς λόγους της παραίτησής του και αν είναι οριστική, αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει κάτι, να θέλει να μας μιλήσει γι αυτή του την απόφαση. Φανερά στεναχωρημένος μας είπε ότι οριστικά φεύγει από την ομάδα και το βράδυ της ίδιας μέρας αναχωρεί για το σπίτι του στην Αθήνα, δεν θέλει να πει λεπτομέρειες για το «διαζύγιο» με τον ΑΟΚΚ αλλά θα βγάλει ανακοίνωση την  Μ. Τετάρτη και θα εξηγήσει τους λόγους που έφυγε από την ομάδα.

Σεβόμενοι τα δικά του θέλω αλλά και τον ίδιο σαν άνθρωπο, αφού δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα για κάτι και ήταν πάντα και παντού τζέντλεμαν   θα περιμένουμε τη δική του επίσημη ανακοίνωση, ενώ θα συνεδρίαζε και το Δ.Σ. της ΠΑΕ για το θέμα και πιθανόν αργότερα, το βράδυ Μ. Τρίτης να έχουμε τη θέση της ομάδας.
Όπως και να έχει θεωρούμε μεγάλη απώλεια την παραίτηση και φυγή του  πιο επιτυχημένου τεχνικού στην επαγγελματική ιστορία του ΑΟΚΚ, σίγουρα οι λόγοι είναι βαθύτεροι και δεν έχουν να κάνουν με τις εμφανίσεις της και τις ήττες της ομάδας απλά, είναι λεπτό και βαθύτερο το θέμα, που δεν μπορείς να το αποτυπώσεις σε ένα κείμενο χωρίς τις απαραίτητες αποδείξεις, έστω και αν οι πληροφορίες είναι σωστές.  Ο Μιχάλης Γρηγορίου την Μ. Τρίτη πήγε στην προπόνηση της ομάδας για να χαιρετήσει τους μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστές του, τους ευχήθηκε καλή συνέχεια, ενώ υπήρχε ασφαλώς μεγάλη συγκίνηση και από τις δυο πλευρές που πέτυχαν πολλά φέτος. 

Όσο για τον προπονητή που θα «τρέξει» την ομάδα ως το τέλος του μήνα που ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα, όπως και για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, αφού πρέπει από τώρα να οργανωθεί η ομάδα, επίσημα δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση, ίσως το βράδυ της Μ. Τρίτης, ίσως την Μ. Τετάρτη. Ότι εδώ και καιρό ειπώθηκε ότι η ομάδα είχε ήδη προγραμματίσει για την επόμενη χρονιά να φέρει τον Σάκη Τσιώλη, είναι μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία που όμως μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες. Σίγουρα όμως ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα που άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις και αγαπήθηκε από τον κόσμο, μην ξεχνάμε ότι μετά τις διαδοχικές ήττες με Βέροια 0-4 και Ηρακλή 0-3, στο ματς εντός έδρας με τον Ολυμπιακό ο κόσμος τον χειροκρότησε θερμά αναγνωρίζοντας όλα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα και δεν τον θεώρησε ποτέ υπεύθυνο για τα αποτελέσματα αυτά, άλλωστε όταν έχεις πετύχει τον στόχο που βάζεις σαν ομάδα και μάλιστα εύκολα όλα τα άλλα  έχουν καθαρά φιλολογικό ενδιαφέρον.     


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια