Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πήρε άφεση αμαρτιών ο Λίλα

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
31 Μαρτίου 2017 / 17:49

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. Πήρε άφεση αμαρτιών ο Λίλα. ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Συνάντηση στο Μητροπολιτικό Μέγαρο είχαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Άντι Λίλα, που συνοδευόταν από τον φίλο του και δικηγόρο του, Γιώργο Βήτα. «Μπράβο που είχες το κουράγιο και τη δύναμη να έρθεις εδώ για να εκφράσεις τη μετάνοιά σου», του είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Σε ένδειξη σεβασμού, ο Άντι Λίλα πρόσφερε ως δώρο στον Μητροπολίτη ένα σπάνιο κρασί, με τον Μητροπολίτη να ανταποδίδει την κίνηση αυτή δωρίζοντας στον διεθνή μέσο 2 βιβλία.

Ο Μητροπολίτης Μάξιμος σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση είπε: «Μπράβο που είχες το κουράγιο και τη δύναμη να έρθεις εδώ για να εκφράσεις τη μετάνοιά σου. Είναι καλό να εκφράζουμε τη μετάνοιά μας και τη συγνώμη μας, με χαροποίησε που ομολόγησε το λάθος του. Είμαστε γείτονες με τους Αλβανούς, έχουμε μακραίωνη κοινή πορεία και ελπίζουμε να έχουμε και στο μέλλον χωρίς να πληγώνουμε ο ένας τον άλλον για θέματα πίστης και όχι μόνο. Πρέπει να παραδειγματιστούμε σήμερα από τον ποδοσφαιριστή Λίλα, γιατί υπάρχουν και πολλοί ορθόδοξοι που προσβάλλουν θέματα πίστης».

Ο Άντι από την πλευρά του τόνισε: «Ζήτησα να συναντηθώ με μια μεγάλη προσωπικότητα για να εκφράσω τη συγγνώμη μου για όσους πλήγωσα. Ήταν η πιο δύσκολη εβδομάδα της ζωής μου, αλλά μετά από αυτή τη συνάντηση αισθάνομαι πολύ καλύτερα».

Τέλος, ο κ. Βήτας κάνοντας κι εκείνος μια σύντομη δήλωση είπε: «Ο Λίλα έκανε ένα λάθος που πήρε μεγαλύτερη έκταση απ' ό,τι έπρεπε. Είχε την εντιμότητα να ζητήσει συγνώμη, η εκκλησία διδάσκει αγάπη».

Σε ανάρτησή του στο fb ο Λίλα έγραψε σε αγγλικά και αλβανικά: «Χρειάζεται να είσαι δυνατή προσωπικότητα για να πεις συγνώμη, αλλά να είσαι ακόμα ισχυρότερη για να συγχωρέσεις».λλων ο Μητροπολίτης.