Ο Σταύρος Κοντονής στην Κέρκυρα για την 25η Μαρτίου

Ο Σταύρος Κοντονής στην Κέρκυρα για την 25η Μαρτίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής Θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

22
Μαρτίου / 2017

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα επισκεφθεί την Παρασκευή το πρωί τις Κλειστές Φυλακές Κέρκυρας και στη συνέχεια το Δικαστικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τους Προέδρους των δικαστικών σχηματισμών.
Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων και τον Δικηγορικό Σύλλογο, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα των συναντήσεών του θα ανακοινωθεί σύντομα.

Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της εθνικής επετείου την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαρτίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 
1.      Ομιλίες στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία της Επετείου και σημαιοστολισμός των Σχολείων.
2.      Ώρα 12:00: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από φοιτητές, μαθητιώσα νεολαία, Προσκόπους και Οδηγούς, με επικεφαλής τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους. Τιμητικό τμήμα με συμμετοχή Φοιτητών, Μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, Φιλαρμονικής.
 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1.      Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2017.
 
2.      Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2017.
 
3.      Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση των ναυλοχούντων πλοίων την 24η και 25η     Μαρτίου 2017 με φροντίδα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.
 
    
ΣΑΒΒΑΤΟ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
 
Ώρα 7:30 : Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες.
Ώρα 8:00 : Έπαρση της σημαίας στον ιστό του Σταυρού του Νέου Φρουρίου με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της Πύλης.
 

Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στον ιερό ναό ώρα 10:55

 
Ώρα 11:00 : Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.
 
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας ,από τον Διευθυντή 2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας κ. Κων/νο Βέργο.
 
            Ώρα 11:30 : Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς,  Δήμαρχο Κέρκυρας, Aντ/ρχη Π.Ε Κέρκυρας, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Διοικητή Περιφ/κής Διοίκησης Λ.Σ Ηπείρου & Ι.Ν, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Πρόεδρο Παραρτ.Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων του Νομού, Πρόεδρο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας, Πρόεδρο Ισραηλιτικής Κοινότητας Κέρκυρας.
 
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
 
            Ώρα 12:15 : Κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, από τον  Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων και το Δήμαρχο Κέρκυρας στο Άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.
Ώρα 12:30 : Παρέλαση, δια της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου (διάλυση τμημάτων Παλαιά Ανάκτορα) Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Φοιτητών, Μαθητών Σχολών και Σχολείων, Οδηγών Προσκόπων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, με συμμετοχή των Φιλαρμονικών «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ», «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», κατά εθιμική τάξη.
 
Ώρα 18:40 : Υποστολή σημαίας ,όπως κατά την έπαρση ,στο Ν.Φρούριο Κέρκυρας (ΝΑ.Σ.ΚΕ)
       
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ:

Τα σχετικά με τη Δοξολογία και Επιμνημόσυνη δέηση, η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.
 
Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, παρέλαση και κίνηση τροχοφόρων, η Στρατιωτική Αρχή, η Αστυνομική Αρχή και η Δημοτική Αρχή.
 
Τα σχετικά με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών στις παραπάνω εκδηλώσεις τα Δ.Σ. των Μουσικών Σωμάτων «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ».
 
Τελετάρχες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Μιχαλάκης, υπάλληλος του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , ο κ. Φώτης Σκούρτης, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Κερκυραίων και Αξιωματικός που θα οριστεί από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κέρκυρας.
 
Υπεύθυνος για την προετοιμασία και εμφάνιση των τμημάτων μαθητών, προσκόπων και οδηγών θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Τόμπρος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κέρκυρας, συνεπικουρούμενος από καθηγητές Φυσικής Αγωγής της υπηρεσίας του.
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
 
Παρακαλούνται οι Πρόεδροι των Αντιστασιακών Σωματείων,  και Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων που θα καταθέσουν στεφάνι, να το γνωρίσουν στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (αρμόδιος κ. Θεόδωρος Μιχαλάκης, τηλ. 26613 62196, κιν.6947-186701) μέχρι την 14:00 ώρα της 21/3/2017.