Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με βάρκα την ελπίδα τα τακτικά δρομολόγια του Δήμου στο Βίδο

Βίδο
06 Ιουνίου 2023 / 10:07
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Χωρίς νερό, φαγητό και τουαλέτες οι επισκέπτες του νησιού που όλο και πληθαίνουν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το "θρίλερ" που προβάλλεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή με τα δρομολόγια του δημοτικού καραβιού παρακολουθούν ξανά οι Κερκυραίοι. Παρά τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες η εικόνα του νησιού θυμίζει ακόμα ...χειμώνα. Το πρώτο δρομολόγιο είχε ανακοινωθεί ότι θα γινόταν 15 Ιουνίου, ο εντεταλμένος Βασίλης Μελίδης όμως εξήγησε ότι λόγω κακοκαιρίας δεν είχε ολοκληρωθεί η επισκευή του. Η καντίνα και το εστιατόριο δεν έχουν ανοίξει ακόμα, ούτε οι τουαλέτες.

Αν και την περασμένη περασμένη Τρίτη η δημοτική αρχή, τόσο δια στόματος του Βασίλη Μελίδη, όσο και της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, διαβεβαίωναν το δημοτικό συμβούλιο, ότι τη Δευτέρα 5 Ιουνίου του Αγ. Πνεύματος, ξεκινούν δρομολόγια και καντίνα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Αναποδιές

Μετά τη λύση της σύμβασης με τον καπετάνιο που είχε αναλάβει πέρσι, το "τιμόνι" του καραβιού, έχει πάρει πλέον η Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου «ΚΑΠΟΔΙΑΝ Α.Ε.». Ο πρόεδρος της Βασίλης Σπάτουλας εξηγεί στην "Ε" ότι το καράβι δεν ήταν δυνατόν να ξεκινήσει από τη Δευτέρα, λόγω νέας αναποδιάς:  Ανακαλύφθηκαν οφειλές στο ΝΑΤ από περασμένα έτη, ύψους 6.000 ευρώ. «Πρέπει ο Δήμος να τακτοποιήσει την οφειλή για να μπορέσει να γίνει η ναυτολόγηση και μετά να γίνει προκήρυξη ενδιαφέροντος για πρόσληψη προσωπικού. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες το ταχύτερο δυνατόν. Δυστυχώς ήταν ένα έκτακτο εμπόδιο, που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε» αναφέρει ο κ. Σπάτουλας. Παράλληλα προσθέτει ότι την Τετάρτη (7/6), το καραβάκι θα πέσει στη θάλασσα για να περάσει και την τελική επιθεώρηση του Λιμεναρχείου που θα δώσει το αξιόπλοο. «Πριν την προκήρυξη προσλήψεων, πιθανόν να γίνουν κάποια δοκιμαστικά δρομολόγια με έκτακτο προσωπικό» ανέφερε ο Β. Σπάτουλας.

Χωρίς νερό και φαγητό

Από τα μέσα Μαΐου και μετά, όλο και πληθαίνουν οι επισκέπτες που βρίσκουν το δρόμο με το καράβι του έτερου επαγγελματία που δραστηριοποιείται στη γραμμή, με λίγα προς το παρόν δρομολόγια. Δυστυχώς αν διψάσουν, πεινάσουν ή χρειαστούν τουαλέτα, είτε θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, είτε να κάνουν αρκετή υπομονή μέχρι να επιστρέψουν στην πόλη.

Τις περασμένες μέρες έγιναν καθαρισμοί στις παραλίες, με μηχάνημα που μετέφερε ο Δήμος, απομακρύνθηκαν όσα σκουπίδια είχαν συσσωρευτεί από τους επισκέπτες του Μάη, ενώ σήμερα,Τρίτη, μεταφέρθηκε καταστροφέας για περισσότερους καθαρισμούς βλάστησης. 

Ωστόσο το σύστημα υδροδότησης έδω και τρεις τουλάχιστον εβδομάδες, έχει παρουσιάσει βλάβη που έγινε προσπάθεια να αποκατασταθεί σήμερα από τον Δήμο με την ουσιαστική συνδρομή των Προσκόπων.

Η Προσκοπική ομάδα που είναι υπεύθυνη για το Κατασκηνωτικό Κέντρο έχει ξεκινήσει από τον Μάρτη εντατικές προετοιμασίες, ενώ έχει επενδύσει με ίδια μέσα σε ανεξάρτητο δίκτυο υδροδότησης, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου. Φέτος αναμένονται 1000 άτομα από 15 Ιουνίου εως 17 Αυγούστου.

Το εστιατόριο πάντως μέχρι σήμερα ήταν απροετοίμαστο και η καντίνα κλειστή. Μπορεί η σύμβαση να προβλέπει λειτουργία από 15 Μαΐου και από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ωστόσο έλειπαν δύο βασικές προϋποθέσεις, η υδροδότηση και τα δρομολόγια.

Στο μη παρέκει

Την Κυριακή 11 του μηνός αναμένεται πλήθος κόσμου στο Βίδο. Αναμένονται παιδιά του 12ου Δημοτικού Σχολείου, για περιβαλλοντική δράση με την WWF και τους προσκόπους. Ραντεβού έχουν επίσης δώσει οι Σύλλογοι Φίλων του Βίδο, Μονίμων Κατοίκων, Σαν Τζιάκομο, Ελληνοσερβικής Φιλίας, Προστασίας Περιβάλλοντος και Προστασίας Δασιάς. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.