Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτοιμη μέχρι το καλοκαίρι η ε.ο. Γύρου Αχιλλείου στο Γαστούρι

Γαστούρι
29 Δεκεμβρίου 2016 / 16:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζονται με σταθερούς ρυθμούς οι παρεμβάσεις για την σταθεροποίηση του εδάφους στον δρόμο του Αχιλλείου που εμφανίζει χρόνιο πρόβλημα καθιζήσεων.

Η κατάρρευση του δρόμου που οδηγεί στο μουσείο του Αχιλλείου δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς και τον χειμώνα του  2009 ο τότε Δήμος Αχιλλείων είχε αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, με συνέπεια να κοπεί ουσιαστικά ο δρόμος και να καθίσταται δυσχερής η κίνηση των οχημάτων από το Αχίλλειο προς τις Μπενίτσες. Οι κατολισθήσεις στο δρόμο αποτελούν χρόνιο πρόβλημα και οι αποκαταστάσεις που δεν έγιναν σε ριζική βάση μαζί με τις εμβαλωματικές παρεμβάσεις ετών (κατά κύριο λόγο ασφαλτικές και όχι σταθεροποίησης του εδάφους), συνέβαλλαν στην επιβάρυνση των προβλημάτων.

Όπως ανακοίνωσε η Π.Ι.Ν., η Περιφερειακή Αρχή αφού εκπόνησε τις απαραίτητες μελέτες για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης του δρόμου, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος που πραγματοποιεί, υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ, εργασίες πασσαλόμπηξης, τοποθέτησης πασσαλότοιχου για την στήριξη του δρόμου, επίχωσης με αδρανή υλικά, ασφαλτόστρωσης και κατασκευής στηθαίου, ενώ θα κατασκευαστεί και δεύτερη σειρά πασσάλων για την σταθεροποίηση του εδάφους λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

“ Όπως μας διαβεβαίωσαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΙΝ με την παρέμβαση που επιχειρούμε τώρα στο δρόμο του Γαστουρίου θα δοθεί οριστική λύση σε ένα πρόβλημα, καίριο για την καθημερινότητα και  την τουριστική οικονομία της Κέρκυρας”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, τονίζοντας ότι το έργο εκτελείται σε υλοποίηση των δεσμεύσεων στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και βάσει προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί για την επίλυση προβλημάτων του νησιού. “Παραλάβαμε προβλήματα χρόνων, προσπαθούμε με συνέπεια και χωρίς μεγαλοστομίες να δώσουμε λύσεις, με γνώμονα την αξιοποίηση όσων πόρων έχουμε στη διάθεσή μας προς όφελος του λαού. Ο δρόμος του Γαστουρίου βαίνει προς ριζική αποκατάσταση και έπεται συνέχεια στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας”, δήλωσε.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί προς χρήση για τη νέα θερινή περίοδο.