Παρασκευή 14.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαλέξεις από την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας

Δημοτικό Θέατρο
30 Οκτωβρίου 2016 / 13:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας ανακοίνωσε το χειμερινό της πρόγραμμα.

Οι διαλέξεις της εταιρείας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα παρακάτω.
Η δανειστική βιβλιοθήκη της εταιρείας θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό κάθε Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 19:00 – 21:00.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας θα ξεκινήσει από 1 Νοεμβρίου.  Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων απευθύνονται σε μαθητές από την προσχολική ηλικία έως και το Λύκειο (αντίστοιχα με την ηλικία) και θα γίνονται σε συνεννόηση με τα σχολεία. Υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι ο φυσικός κ. Χάρης Γουναρόπουλος.
Αστρονομικές παρατηρήσεις ουρανίων αντικειμένων και φαινομένων θα γίνονται περιοδικά και θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι με σχετικές ανακοινώσεις. Παράλληλα συνεχίζονται τα μαθήματα αστρονομίας στο πλαίσιο του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου κάθε Τετάρτη 20:00 – 21:00.
Για μερικές ακόμη ημέρες θα συνεχιστεί και η έκθεση με θέμα: «Παύλος Μωραΐτης: Καλλιτεχνικές Απεικονίσεις Επιστημονικού Λόγου» στον χώρο και με την συνεργασία του  Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει αναλάβει τη διοργάνωση του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ερασιτεχνών Αστρονόμων, το οποίο θα διεξαχθεί στο νησί τον Οκτώβριο του 2017.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, τις Δευτέρες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ της καθορισμένης ημερομηνίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
 
Το πρόγραμμα των διαλέξεων
 
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου
6 ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ στον υπολογισμό της γήινης περιμέτρου. Ομιλητής: Σωκράτης Λινάρδος
 
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ:
Ένα διαχρονικό ταξίδι στον ουράνιο θόλο. Ομιλητές: Ομάδα Παρατήρησης Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας
 
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου
«Επανακαθορίζοντας την πραγματικότητα» Μέρος Α΄. Ομιλητής: Σπύρος Γεωργαράς
 
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
«Επανακαθορίζοντας την πραγματικότητα» Μέρος Β΄. Ομιλητής: Σπύρος Γεωργαράς
 
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου
Κβαντικά παράδοξα. Ομιλητής: Χάρης Γουναρόπουλος
 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6978 831840 (κ. Σωκράτης Λινάρδος) και 6944 366010 (κ. Κώστας Παπαδάτος) και στο email [email protected].