Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας: Χωρίς τέλος η καταστροφή στον Ερημίτη

Ερημίτης
07 Ιουλίου 2021 / 14:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ανοίγεται δρόμος στον αιγιαλό και μπαζώνεται η «Βρωμόλιμνη»-ρέματα απορροής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας.

Αναφερόμενη στα συμβάντα των τελευταίων εικοσιτετραώρων, η δημοτική αρχή ενημερώνει:

Σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές προχώρησε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας για τις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες στην απείρου κάλλους περιοχή  ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Η επιστολή που εστάλη προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας,  ΑΤ Κέρκυρας, ΑΤ Βόρειας Κέρκυρας, Δ/νση Περιβάλλοντος  και χωρικού σχεδιασμού Π.Ι.Ν, Δ/νση Δασών Κέρκυρας, Κτηματική Υπηρεσία  Κέρκυρας με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας αναφέρει μεταξύ άλλων  επακριβώς τα ακόλουθα:

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες στις συνεχιζόμενες «εγκληματικές» ενέργειες στην απείρου κάλλους περιοχή  Ερημίτη Κέρκυρας με εργασίες διάνοιξης δρόμου στον αιγιαλό και περίεργες κινήσεις μπαζώματος στην άκρη της Βρωμόλιμνης-ρέματα απορροής.

Όπως καταλαβαίνετε τα πραγματικά για την περιοχή σχέδια της φερόμενης «επένδυσης» αποκαλύπτονται σιγά σιγά σε όλο τους το εύρος και η ήπια επένδυση αποδεικνύεται πλήρως καταστροφική .Πέρα από την όποια «νομιμότητα»  γίνονται συνεχώς, εν ονόματος  της, εγκληματικές ενέργειες .

Ενδεικτικό στοιχείο είναι το ότι ενώ εμφανίζουν στις πρόχειρες απεικονίσεις της επένδυσης τον υγρότοπο και την παραλίας της Βρωμόλιμνης χωρίς παρεμβάσεις και τονίζουν πως «τις λίμνες δεν τις ακουμπάμε» στο χώρο γίνονται με εντατικούς ρυθμούς οι ανωτέρω εργασίες.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά:
• την έντονη αντίθεση μας στο σχέδιο της περιβαλλοντικής καταστροφής και συμπαραστεκόμαστε στην τοπική κοινωνία, στους κατοίκους , στις περιβαλλοντικές οργανώσεις  που ενεργούν υπέρ της προστασίας της χερσονήσου του Ερημίτη
• τη σοβαρότατη ανησυχία μας σχετικά με το καταστροφικό έργο που προκαλεί στο περιβάλλον της περιοχής ΕΡΗΜΙΤΗΣ η φερόμενη επένδυση  «Kassiopi Project» της πολυεθνικής NCA Capital.

Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας κινηθεί σ όλες τις αρμόδιες αρχές και  συνεχίζει τον αγώνα μαζί με την κοινωνία των πολιτών μέχρι την τελική δικαίωση.
Παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες στην ανωτέρω καταγγελία μας».