Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Chris Trivizas - Ένα ελληνικό δημιουργικό γραφείο στα European Design Awards 2021

advertorial
24 Ιουνίου 2021 / 17:02

Το γραφείο βραβεύτηκε με Bronze Award στην κατηγορία «Printed Self - Promotion» στα European Design Awards για το έργο TY21® Monthly Calendar.

Advertorial
Το δημιουργικό γραφείο Chris Trivizas βραβεύτηκε με Bronze Award στην κατηγορία «Printed Self - Promotion» στα European Design Awards για το έργο TY21® Monthly Calendar.
 
Πρόκειται για ένα επίτοιχο μηνιαίο ημερολόγιο για το 2021. Η σύλληψη της ιδέας έγινε κατά την περίοδο του lockdown στην Ελλάδα λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, τον Μάρτιο του 2020.


 
Πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό ημερολογίου αποτέλεσε η τυπογραφία. Πιο συγκεκριμένα, οι χαρακτήρες των μηνών αποτυπώνονται με διαφορετικά τυπογραφικά βάρη, ενώ οι αριθμοί των ημερών (ημερομηνίες) αντιστοιχούν σε τυπογραφικές στιγμές.



Στον τίτλο του ημερολογίου και στις παραγράφους, ο εκθέτης παραπέμπει στις τυπογραφικές στιγμές του αντίστοιχου κειμένου, ενώ σε κάθε ημερομηνία προσδιορίζει την ημέρα της εβδομάδας. Η διαγράμμιση στις ημέρες υποδηλώνει τις επίσημες αργίες του έτους.
 
Για το ημερολόγιο επιλέχθηκε η ισοπαχής τυπογραφική οικογένεια PF DIN Mono Pro της εταιρείας τυπογραφικών στοιχείων Parachute ® Typefoundry και ειδικά χαρτιά Colorplan Sorbet Yellow 135 gsm / Munken Print White 115gsm, από την εταιρεία Χαρτιά Περράκη.


 
Το ημερολόγιο κυκλοφόρησε σε συλλεκτική έκδοση 52 αριθμημένων αντιτύπων, όσες και οι εβδομάδες του έτους 2021.
Το δημιουργικό γραφείο Chris Trivizas ιδρύθηκε το 2003 µε έδρα την Αθήνα.

Διαθέτει µια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών µε στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών branding και οπτικής επικοινωνίας ειδικά μελετημένων µε βάση τις ανάγκες, τη φιλοσοφία και το κοινό του εκάστοτε πελάτη.

Μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει έργα για ένα ευρύ φάσμα πελατών σε όλη την Ελλάδα και έχει αποσπάσει συνολικά περισσότερα από 140 βραβεία και διακρίσεις σε εγχώριους, ευρωπαϊκούς και διεθνείς διαγωνισμούς design όπως: ΕΒΓΕ, Ermis Awards, European Design Awards, Eulda, The dieline Awards, Red Dot Design Awards, A' Design Awards & Competition, German Design Award, IF Design Awards, Hiiibrand Awards, BNA, BBA, WOLDA & ADA.
 
Έργα του γραφείου έχουν δημοσιευθεί σε συλλογές από τους οίκους Artpower, Designer Books, Gestalten, Gingko Press, Index Book, Laurence King Publishing, Monsa, Ooogo, Promopress, Rockport, Rotovision, Sandu, SendPoints, Taschen, Viction:ary & Zeixs, ενώ παρουσίαση του γραφείου και αναφορά σε έργα του έχει γίνει με αφιερώματα, συνεντεύξεις και άρθρα στα περιοδικά +design, Adobe Magazine, gr design, Eye Magazine, IdN™ Magazine, Novum (World of Graphic Design) & Slanted Magazine.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το γραφείο:  
https://christrivizas.gr/about 
 
Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Τα European Design Awards, επίσης γνωστά και ως ED-Awards, απονέμονται κάθε χρόνο σε Ευρωπαίους designers για την εξαιρετική δουλειά τους στον τομέα του σχεδιασμού επικοινωνίας.

Τα ED-Awards είναι μια κοινή πρωτοβουλία περιοδικών σχεδιασμού από όλη την Ευρώπη εγκεκριμένη από το Διεθνές Συμβούλιο Design.

Τα ED-Awards κρίνονται από μια ομάδα εκπροσώπων (δημοσιογράφοι και κριτικοί design) από δεκαπέντε ευρωπαϊκά περιοδικά στον χώρο του design, ενώ τα έργα που διακρίνονται προυσιάζονται στον Κατάλογο ED-Awards.

Τα ED-Awards διαφέρουν από άλλα σχετικά βραβεία, δεδομένου ότι η κριτική επιτροπή δεν αποτελείται μόνο από designers, αλλά και από δημοσιογράφους και κριτικούς. Επιπλέον, καθώς ο οργανισμός ED-Awards αποτελείται από περιοδικά design, παρέχει την ευκαιρία σε όλους όσοι θα συμμετάσχουν να προβάλλουν τη δουλειά τους σε πολλά μέσα.