Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα γεγονότα της Μ.Εβδομάδας

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα γεγονότα της Μ.Εβδομάδας

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ επιρρίπτει ευθύνες σε όλους τους αρμόδιους φορείς, κατονομάζοντας την Μητρόπολη, την Αστυνομία και τη Δημοτική Αρχή, ενώ παράλληλα καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του ιού.

15
Μαΐου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα πυρά της εξακοπολύει η ΕΚΚΙΝΗΣΗ για τις εικόνες συγχρωτισμού που καταγράφηκαν την Μ.Παρασκευή και το Μ.Σάββατο με αποτέλεσμα τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων την εβδομάδα που πέρασε, επισημαίνοντας ότι η ημέρα ανοίγματος του τουρισμού, ταυτίστηκε με την επιδείνωση της εικόνας της πανδημίας στην Κέρκυρα.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ επιρρίπτει ευθύνες σε όλους τους αρμόδιους φορείς, κατονομάζοντας την Μητρόπολη, την Αστυνομία και τη Δημοτική Αρχή, ενώ παράλληλα καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του ιού.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:
Την Παρασκευή 14/05/2021, η Κέρκυρα τοποθετήθηκε στην κατηγορία βαθύ κόκκινο, στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Η μεγάλη ανίχνευση κρουσμάτων καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, οδήγησε το νησί σε αυτό το σημείο. Η ημέρα ανοίγματος του τουρισμού, ταυτίστηκε με την επιδείνωση της εικόνας της πανδημίας στον τόπο μας, κάτι που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Τα γεγονότα της Μ. Παρασκευής και του Μ. Σαββάτου, δύο βδομάδες μετά αποδεικνύονται καθοριστικά για το στίγμα της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού.

Οι υπεύθυνοι των γεγονότων θα αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους ή θα συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από δηλώσεις που το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Η Μητρόπολη φέρει την ευθύνη της μη τήρησης των μέτρων έξω από τους ναούς, όπου ο συνωστισμός στην πόλη της Κέρκυρας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η αστυνομία ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα μοίραζε αφειδώς πρόστιμα, τις μέρες που υπήρξε πραγματικό πρόβλημα αποφάσισε να προβεί σε συστάσεις – ανακοινώσεις για να μην χαλάσει την εορταστική ατμόσφαιρα.

Την επιτομή όμως της πρόκλησης αποτελεί η Δημοτική Αρχή προεξάρχουσας της Δημάρχου, η οποία αφού ενημέρωσε τους συνδημότες ότι τα πυροτεχνήματα θα πέσουν στις 24:00 (το αν βγήκε επίσημη ανακοίνωση ή όχι είναι αδιάφορο, καθώς όλη η πιάτσα γνώριζε), στην συνέχεια με δηλώσεις μας ενημέρωσε ότι το έκανε για να υπάρχει λιγότερος συνωστισμός και τελικά το χάος που προκλήθηκε το βράδυ του Μ. Σαββάτου οφείλεται στην έλειψη αυτοσυγκράτησης των πολιτών.

Οι ανεύθυνες Αρχές πρέπει να απολογηθούν για τη κατάσταση που δημιουργήθηκε, την εξάπλωση του Κορωνοϊού σε πρωτοφανή μεγέθη και την οικονομική καταστροφή που είναι προ των πυλών.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ καλεί όλους τους συνδημότες, να μπουν άμεσα στις λίστες εμβολιασμών, προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι από τον ιό, ενώ ταυτόχρονα να διασώσουν και το τουριστικό προϊόν του νησιού.