Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μουσικοί Συσχετισμοί»: Το ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση

Δημοτικό Θέατρο
08 Οκτωβρίου 2016 / 20:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φιλανθρωπικό σκοπό είχε το ρεσιτάλ του γνωστού πιανίστα Άρη Γραικούση, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί», που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, στόχος της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με χορηγία του πλαστικού χειρουργού Αθανάσιου Χριστόπουλου, ήταν η ενίσχυση του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.
Ο Άρης Γραικούσης ερμήνευσε τους «Μουσικούς Συσχετισμούς». Πρόκειται για μια  επιλογή έργων από ένα ευρύτατο φάσμα ρεπερτορίου, για την οποία είχε αποσπάσει θερμές κριτικές όταν την παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το καλλιτεχνικό κέντρο «Athenaeum». Έτσι, όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο, άκουσαν χαρακτηριστικά έργα από την πιανιστική ανθολογία του 19ου και 20ου αιώνα, όπως το Πρελούδιο σε Ντο ελάσσονα (Op.28, No.20) του Frederic Chopin, την 18η από τις Παραλλαγές Paganini του Sergei Rachmaninoff, τα διάσημα Ritual fire dance του Manuel de Falla και Sabre dance του Aram Khachaturian, το Waltz No.4 του Johannes Brahms κ.ά. Από την κινηματογραφική ξεχώρισαν το Titina και το Smile από την ταινία «Μοντέρνοι καιροί», όπως και το Terry’s theme από την ταινία «Τα φώτα της ράμπας» του Charlie Chaplin, το Playing love του Ennio Morricone από την ταινία «Ο θρύλος του 1900», αλλά και τα La dispute και L’ après midi του Yann Tiersen από την ταινία «Amelie». Δεν έλειψαν επίσης και τα τραγούδια, όπως το Por una cabeza του Carlos Gardel, το Ζητάτε να σας πω του Αττίκ ή το Τραγούδι της λίμνης της Ελένης Καραΐνδρου, αλλά και άλλα γνωστά έργα όπως το Libertango του Astor Piazzolla, το Asturias του Isaac Albeniz κ.ά.
Στη συναυλία της Παρασκευής συμμετείχε επίσης η μικτή Χορωδία Κοντοκαλίου με τη συνοδεία της Κερκυραϊκής Μαντολινάτας, υπό τη διεύθυνση της Ιωάννας Γιαννιώτη, ερμηνεύοντας έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Μίμη Πλέσσα.