Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στενό πρέσινγκ για τη διασφάλιση του κτιρίου του Ψυχιατρείου

ΤΑΙΠΕΔ
29 Σεπτεμβρίου 2016 / 16:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αντικείμενο τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των ακινήτων του Ψυχιατρείου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σύσκεψη στο Μαράσλειο.

Τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Προστασία του Ψυχιατρείου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο,ο οποίος επανέλαβε ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, το Ψυχιατρείο θα «περάσει» στο νέο Υπερταμείο. Παράλληλα ο δικηγόρος Γ. Αγιότατος μετέφερε την ενημέρωση ότι η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (για την ακύρωση της μεταβίβασης των κτιρίων του Ψυχιατρείου στο ΤΑΙΠΕΔ) πρόκειται να αναβληθεί.
Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν ότι για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του κτιριακού συγκροτήματος του Ψυχιατρείου απαιτείται νομική παρακολούθηση, πολιτική πίεση και η περαιτέρω ενίσχυση του χώρου με δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.
Στη συνάντηση μετείχαν ο Συντονιστής της Επιτροπής Ηλίας Μιχαλαρέας, τα μέλη της Επιτροπής Σταμάτης Πελάης και Παναγιώτης Καλυβόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας και ο δικηγόρος τριών  σωματείων που έχουν καταθέσει μία από τις αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας Γιώργος Αγιότατος.